PPC Bijspijkerdagen

13 maart 2019

De PPC Bijspijkerdagen op 11 februari en 11 maart bij PPC Wijk bij Duurstede waren een groot succes, aldus de organisatie. In totaal werden ruim 240 klanten ‘bijgespijkerd’, die deelnamen aan vijf zelfgekozen workshops. Negen leveranciers hadden verspreidt door het pand een eigen workshopruimte.

‘Het waren ontzettend waardevolle dagen voor zowel onze klanten als onze leveranciers, wat ons betreft gaan we volgend jaar weer bijspijkeren!’, laat een enthousiaste Lisa Klaassen weten.

Hieronder een korte terugblik op de workshops:

Een korte terugblik op de workshops:

UNIFLOOR 10DB, Vloerverwarming en droogbouwsystemen
De deelnemers leerden alles over de meest geschikte ondervloeren per situatie. Unifloor liet  de mogelijkheden zien van onder andere Jumpax en de droge egalisatie met EcoPearls. Ook was er veel aandacht voor de 10DB oplossingen.

QUICK-STEP Installatie LVT Vloeren. Do’s en don’ts, tips & tricks
Quick-Step vertelde meer over QuickStep LVT. Ze lieten de opbouw van verschillende soorten zien en gaven tips over het leggen van PVC.

LECOL Ondergrond herkenning, beoordeling en voorbereiding
Na een korte theorie lieten de mannen van Lecol vooral veel zien en zelfs voelen. Scheuren herstellen, tegels egaliseren, installatie van parket en PVC op vloerverwarming, het kwam allemaal aan de orde.

THOMSIT Vloerverwarmingssystemen, ondergrondbeoordeling en dichtsmeren
Thomsit had veel praktijkvoorbeelden en tips en tricks voor het controleren en geschikt maken van de ondergrond. De deelnemers leerden hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld afzandende of poreuze ondergronden, hoe scheuren hersteld kunnen worden en kregen tips voor het werken met vloerverwarming.

FESTOOL Haal nog meer uit je machines
Festool gaf in de zagerij van PPC een uitgebreide demonstratie en uitleg over de meest gebruikte machines door parketteurs. Deelnemers kregen tips om schoon, efficiënt en veilig te werken.

STAUF Tips & tricks bij het egaliseren
Superstrak PVC leggen lukt alleen met een strak geëgaliseerde vloer. Stauf toonde de te gebruiken gereedschappen en benodigde materialen. Ook werden praktijkvoorbeelden aangehaald en tips & tricks gegeven over het voorbehandelen van de dekvloer.

SCHUTZ PVC Onderhoud en toplaag herstel

Een beschadigde PVC vloer vervangen? Helemaal niet nodig. Dr. Schutz gaf tips over het herstellen van schade aan PVC maar ook laminaat, linoleum en parketvloeren. Ze lieten zien dat een beschermlaag veel problemen kan voorkomen.

BONA Geïnstalleerde vloeren borstelen en afwerken
De workshop van BONA ging over het creëren van een compleet nieuwe uitstraling voor een bestaande houten vloer. Ze lieten zien hoe je een echt doorleefde vloer maakt door nat en zeer grof te schuren. Nabehandelen met MEGA en de vloer kan er weer jaren tegenaan.

RIGO Gekleurde vloeren onderhoudsarm afwerken
Handen uit de mouwen bij de RIGO workshop!(foto). Ze gaven een korte introductie over kleurolie en lak en vertelden over wat eerst niet kon, maar nu wel kan met overlakbare kleurolie en Skylt.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,