Spring naar hoofdcontent
RIGO Verffabriek
RIGO Verffabriek

RIGO Verffabriek

Alles voor het Meesterwerk

RIGO Verffabriek is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1938 verf, olie en lak producten maakt. Sinds 2022 is RIGO Verffabriek trots onderdeel van Blanchon Group: een van oorsprong Frans familiebedrijf met een zelfde liefde voor - en historie in - verf en lak. Samen zetten we nieuwe stappen in duurzame ontwikkeling in ons vakgebied.

Voor liefhebbers van puur hout

Wij zijn eigenlijk altijd op zoek naar hoe we onze producten nog beter kunnen maken. Zo ook onze parketlak SKYLT. De meest fascinerende en unieke eigenschap van SKYLT Original is en blijft dat het zelfs bij drie lagen volledig onzichtbaar is. Om het natuurlijke uiterlijk van SKYLT Original te beschermen, behouden en bekrachtigen, ontwikkelden we een optionele laatste afwerklaag: SKYLT Extra Topcoat 2K. SKYLT Extra Topcoat 2K voorkomt glansstrepen, maakt oppervlakken geschikt voor intensief gebruik en is volledig onzichtbaar.

SKYLT Original is weliswaar ontwikkeld voor toepassingen in de parketbranche, inmiddels worden de bijzondere eigenschappen van de lak ook onderkend in de meubelindustrie en interieurbouw.

Een halve liter SKYLT Original is precies genoeg voor een tafelblad, of klein meubel. Geschikt voor álle liefhebbers van een onbehandeld, houten uiterlijk.

 

Overlakbare Kleurolie

Ga je liever voor de uitstraling van olie, maar wel het gemak van een lak? Dan ga je natuurlijk voor onze SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K. Deze kleurolie is aan te kleuren met losse pigmenten, kan in één keer op het oppervlak worden aangebracht en uitgewreven en kan direct worden afgelakt. Dus zonder additionele droogtijd. Het resultaat is een vloer -of ander houten oppervlak-, met het uiterlijk van olie, maar beschermd met een zijdezachte onzichtbare lak. Dankzij SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K kun je variëren met kleurtinten. Na afgewerkt te zijn met SKYLT is het project eenvoudig in onderhoud.

Olie van Koningsklasse in een naturelle kleur

Een zo natuurlijk mogelijke uitstraling blijft ongekend populair. Daarom zijn we voor onze olie lijn ROYL, op zoek gegaan naar een meer naturelle kleur dan de Natural Oak. Een kleur die de mogelijkheid biedt om eiken in een bijzonder naturelle kleur af te werken. Met de ROYL Original Oak, kleurnummer 30, hebben we die gevonden. De kleur wordt gemaakt door de basis Clear te mengen met het kleurpigment kleurnummer 30. Nu ook verkrijgbaar in 0,5L!

Potlife van 72 uur

Onze STEP Parketlak 2K heeft dankzij de vernieuwde receptuur een potlife van maar liefst 3 dagen en is daardoor dus nóg makkelijker te verwerken is. Je hoeft je lak nooit meer af te wegen en in delen aan te maken. Gewoon even schudden en lakken maar. Door deze lange open tijd kun je ‘rustig’ werken.

De lak is gemaakt op basis van biobased bindmiddelen. Daarnaast is de verharder van de STEP Parketlak 2K isocyanaatvrij. Hiermee dragen we nog meer bij aan het creëren van een fijne omgeving, voor onszelf, voor onze omgeving, voor de eindgebruiker en zeker óók voor de verwerker.