Brand bij Flamingo Parket

31 juli 2018

Bij het bedrijf aan de Harselaarseweg in Barneveld heeft eind vorige week tweemaal brand gewoed. Nadat donderdag 26 juli een filterinstallatie in brand stond, ontdekten medewerkers vrijdag rond 7.00 uur brand in een container die naast de installatie stond.

“De brand heeft dankzij adequaat reageren van de brandweer niet over kunnen slaan van het fabrieksgebouw naar het hoofdgebouw waar de magazijnen, afwerkingslijn, kantoren en showroom gehuisvest zijn. In de fabriek zelf is aanzienlijke schade aan de afzuiginstallatie, dak van het pand, schakelkasten en machines enzovoorts waardoor er toch wel sprake van een behoorlijke schade is.”

“De brand was één dag voor de vakantiesluiting van drie weken, dus dat is nog een geluk bij een ongeluk. We proberen de fabriek de komende weken zover te repareren dat in ieder geval een gedeelte van de productie weer kan draaien. In Barneveld maken we tapis en massieve planken, de twin-planken komen uit de fabriek in Duitsland en aangezien deze een belangrijk deel van de omzet vormen is de verwachting dat de leveringsproblemen mee zullen vallen en de overlast voor de klanten beperkt blijft,” zo laat het bedrijf in een reactie weten.

(Foto: Flamingo Parket)

 

 

 

 

 

 

Tags: ,