DOMOTEX 2018 ligt op de geplande koers

8 augustus 2017

HANNOVER – Het duurt nog 5 maanden voordat de beurs weer plaatsvindt, maar vanuit Hannover wordt gemeld dat DOMOTEX 2018 volledig op koers ligt om de verwachtingen te evenaren of zelfs te overtreffen.

De 30e editie van de grootste vloeren vakbeurs van Europa (van 12 tot en met 15 januari) belooft, als vanouds, een zeer internationaal platform voor de vloeren branche te worden. “We zijn meer dan tevreden met de aanmeldingen tot nu toe, het bewijst dat de markt tevreden is over de richting die we met de beurs zijn ingeslagen. We hebben nu meer aanmeldingen dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar”, aldus Susanne Klaproth, verantwoordelijk voor DOMOTEX bij Deutsche Messe, de beursorganisator. Er worden rond de 1.400 exposanten uit 60 landen verwacht.

De komende editie heeft een andere indeling, richt de focus op de individuele wensen voor het interieur onder de noemer UNIQUE YOUNIVERSE (met een trendpresentatie ondersteund door exposanten in hal 9), Framing Trends displays van volledige interieurs verzorgd door bedrijven en ontwerpers van naam (en nog onbekende ontwerpers) en Talks (korte presentaties en discussies over de individuele smaak van consumenten, die steeds vaker geen genoegen meer nemen met standaard producten uit de catalogus) met titels als: ‘Modular Design: individueel versus massaproductie’, ‘New One Off: handgemaakt versus digitaal’ of ‘Retail Interactive: virtueel versus fysieke winkelomgeving’.

Voor een vakbeurs als DOMOTEX zijn dit baanbrekende ontwikkelingen. Hiermee geeft de beurs aan wel degelijk oog te hebben voor de veranderde smaak van de consument, de andere manier van oriënteren op nieuwe producten en de assistentie die de retailer goed kan gebruiken in dit nieuwe landschap. Vertrouwd zijn de trend bepalende Carpet Design Awards: de 24 genomineerde kleden zijn eveneens te zien in hal 9.

 

DOMOTEX 2018 heeft een nieuwe indeling van de hallen die het eenvoudiger maakt om van de ene naar de andere hal te lopen Hallen 2 tot en met 4 zijn er voor de handgemaakte tapijten en kleden, 5 tot en met 7 voor machinaal gemaakte kwaliteiten, hal 8 voor de design tapijten, hallen 11 en 12 voor LVT en andere elastische vloerbedekking, hallen 12 en 13 voor parket, laminaat en vloertechniek en het Treffpunkt Handwerk (met lezingen en workshops voor leggers). Toch te ver om naar alles te lopen? Er rijden shuttle busjes over het beursterrein. Tot ziens in Hannover!