Lamett Europe koopt zagerij

11 oktober 2018

Lamett, producent en distributeur van parket en ParquetVinyl, heeft de aankoop afgerond van een zagerij in Frankrijk. Een van de redenen hiervoor was de gegarandeerde aanvoer van voldoende grondstoffen.

Bruno Descamps, Managing Director van Lamett: “De aankoop van deze zagerij past in een duidelijke strategie om meer verticaal te gaan en meer impact te hebben op het proces. Na de aankoop van de grootste producent van massief parket in Europa, Morava Wood, moesten we ons verzekeren van voldoende grondstoffen.”

Antoine Babolat zal de CEO worden van de zagerij, een functie die hij nu ook bekleedt bij Morava Wood. Met de eerdere aankoop van de producent waren reeds hoge investeringen gemoeid. Naast de aankoop werd er namelijk ook fors geïnvesteerd in nieuwe machines. De aankoop van de Franse zagerij omvat naast het klantenbestand en de machines, ook alle gebouwen en gronden. Bovendien is dit nog niet alles. “We verwachten dit jaar of tegen het begin van 2019 nog een zeer grote miljoeneninvestering te kunnen aankondigen,” aldus Bruno Descamps.

Tags: , , , , , , ,