Nieuwe editie Parketblad

4 september 2018

Snelle meters, snelle omzet. Niets verkeerds aan, maar het ware vakmensschap komt meestal naar voren tijdens het betere en fijnere handwerk. Daarvan kunnen we ongetwijfeld het nodige zien tijdens het NK Parketleggen 2018 dat voor de deur staat.

Vakbeurs InCoDA in Evenementenhal Gorinchem is hiervoor the place to be, niet alleen voor de wedstrijd maar zeker ook als het om noviteiten gaat. En wie haar/zijn hart wil ophalen aan ander vloerenfraais, reist af naar het Limburgse Arcen, naar Workcamp Parquet, waar internationale vakmensen samen werken aan een uitdagende vloerreconstructie.

We hebben een mooie branche, waarin veel gebeurt en ook de nodige innovaties plaatsvinden. Daarvan getuigt ook het interview met Klaus Bartmann van Schönox. Begin juli beleefden dertig leden van de netwerkclub Vrouwen in het Parket een inspirerende dag. We volgen hen in woord en beeld op hun tocht door Noord-Holland. Dat vrouwen steeds vaker hun partij meeblazen in wat toch nog altijd vooral een mannenwereld is, bewijst powervrouw Joëlle van Nunen. “In het begin was ik best onzeker tijdens het leggen en vond ik het heel vervelend als mensen me op de vingers aan het kijken waren. Ik had sterk het gevoel dat ik me als vrouw extra moest bewijzen,” aldus Joëlle. Dit en nog veel meer in Parketblad 8-2018 dat op 7 september verschijnt.

 

Tags: