Nieuwe editie Parketblad

11 oktober 2018

In de nieuwe editie van Parketblad veel aandacht voor het mooie ambacht van parket leggen. Plezier en genieten gingen hand in hand tijdens de InCoDa in Gorinchem, een ideale plek om in korte tijd veel mensen te zien en spreken. Veel fraais was er ook te zien op Workcamp Parquet in Arcen.

Parkettalent Daan van den Berg heeft zijn eigen gang eindelijk voorzien van parket en vertelt erover in de rubriek ‘Prachtproject’. Het NK Parketleggen tijdens InCoDa was – niet onverwacht natuurlijk – een van de hoogtepunten. De prijsuitreiking verliep enigszins chaotisch, wat ook niet anders kan met zo’n menigte, maar het was gezellig en na afloop zal er ongetwijfeld goed op gedronken zijn.

Leest u ook vooral het verhaal over de laatste pure kurkgroothandel van ons land, de Cork Company van Marco Muusz. “Vanuit de historie verkopen we nog steeds kurken vloeren en voor de rest reageren we op de vraag. Heb jij vijftig balletjes van kurk nodig? Lever ik die aan jou. Wil jij als student voor een project een badkuip van kurk maken? Helpen we je bij. En op de hele wereld is geen paar klompen van kurk te vinden. Behalve hier. Je kan er bij wijze van spreken mee over water lopen.” Dit en nog heel veel meer in Parketblad 9-2018, dat op 19 oktober verschijnt.

 

Tags: , , , , , , ,