Voorbereidingen InCoDa op stoom

Het aftellen naar de eerste beurzen na een periode van voornamelijk online productpresentaties is nu begonnen. Een van de beurzen die kort na de zomer haar deuren gaat openen is Interieur Collectie Dagen (InCoDa), en wel op 12, 13 en 14 september. Er staat aankomende editie veel te gebeuren voor de vloerspecialist en parketteur tijdens de vakbeurs, zo laat de organisatie weten. 
Voorbereidingen InCoDa op stoom
Voorbereidingen InCoDa op stoom
Voorbereidingen InCoDa op stoom
Voorbereidingen InCoDa op stoom
Voorbereidingen InCoDa op stoom
Voorbereidingen InCoDa op stoom
‘We kijken enorm uit naar september. We zijn sinds eind 2019 bezig met nieuwe ideeën voor InCoDa en nu mogen we eindelijk weer iedereen verwelkomen en een netwerkmoment mogelijk maken. Eind mei maakten we bekend dat er een grootschalige enquête is gehouden onder de bezoekers van InCoDa, met het resultaat dat maar liefst 86% uitkijkt naar de beurs. Eindelijk kan de vloerenbranche elkaar weer ontmoeten en de demo’s, NK’s en meer beleven in een gemoedelijke en veilige omgeving,’ zegt Mascha de Bruin namens InCoDa.
Een vast onderdeel van InCoDa zijn natuurlijk de nationale kampioenschappen. Ook dit jaar worden het NK Parketleggen en het NK Woning- en Projectstofferen weer in volle glorie gehouden. Het NK Parketleggen vindt plaats in samenwerking met Platform Parketbranche.
 
Nieuw: Parketpaviljoen powered by Parketblad
Een van de nieuwe elementen die de bezoeker gaat ontdekken tijdens InCoDa 2021 is het Parketpaviljoen. Dit wordt speciaal voor de parketspecialist neergezet in samenwerking met Parketblad. Op deze bijzondere beursplek krijgen exposanten ruimte om hun nieuwste innovatie te presenteren. Het plein focust zich dan ook op de noviteiten van de branche. Daarnaast staan ook demonstraties, kennisdeling en netwerken centraal op het Parketpaviljoen powered by Parketblad.
 
Aanbod
De Bruin: ‘Ondanks de uitdagende tijd die we als beursorganisator zijn doorgegaan, staan er nu al maar liefst 200+ mooie merken bij de bijna 100 exposanten van de aankomende editie. Natuurlijk zijn er naast de merken en producten in het vloerensegment ook meer collecties te ontdekken in de andere drie segmenten, maar als beursorganisator proberen we wel de parketbranche zoveel mogelijk bij elkaar te zetten. Op deze manier kunnen we een mini-event speciaal voor het parket neerzetten binnen het concept van InCoDa. We vinden het namelijk wel heel belangrijk om de bezoeker die al sinds jaar en dag InCoDa bezoekt een interessant en gedegen aanbod te kunnen aanbieden.’
 
De beursvloer van InCoDa bestaat uit verschillende exposanten, zoals BerryAlloc, Bijlard Bouwchemie, Bostik, Devomat Industries, Dutch Interior Group, Frencken, Heywood Vloeren, Houtbedrijf Kerkhofs, Interfloor, INTR, Kerakoll, Koninklijke Peitsman, LECOL CHEMIE, mFLOR, Moduleo, Oneflor Europe, Plinten & Profielen Centrale, Rigo Verffabriek, Rubio Monocoat, Silva Floors, Stauf, T&G Wood, TFD Floor Tile, Therdex, Thomsit, ToverBenelux, Traject Parket, Unifloor, Uzin Utz, Viehoff en Vivafloors.
 
Legvoorschriften 2021
Eerder vorig jaar werd al bekendgemaakt dat brancheorganisatie INretail, de VLOK Vakgroep Parket, Parket Alliance en Platform Parketbranche de handen ineen hadden geslagen om tot nieuwe legvoorschriften te komen. De huidige, derde editie van de Legvoorschriften Parket is namelijk in 2012 tot stand gekomen onder auspiciën van het toenmalige Hoofdbedrijfschap Ambachten. Met de 2021-versie moet de branche voorzien worden van de nieuwste technische inzichten voor het leggen van houten-, kurk-, laminaat- en PVC-vloeren en het bekleden van trappen. De nieuwe Legvoorschriften zullen in de vorm van een mobile responsive website tijdens Interieur Collectie Dagen gepresenteerd worden.