‘Mensen blij maken met WOCA’

‘Vorig jaar was het al druk en ik had verwacht dat het dit jaar wat minder zou worden. Niet dus,’ zegt Henk Laverman, directeur-eigenaar van WOCA Nederland uit Groningen. WOCA is onder parketteurs vooral bekend vanwege de natuurlijk vloeroliën, maar ook de lakken mogen er zijn.  
‘Mensen blij maken met WOCA’
‘Mensen blij maken met WOCA’
‘Mensen blij maken met WOCA’
Laverman en zijn team kijken er zeer naar uit om weer klanten te kunnen bezoeken en ontvangen. ‘De omzet is uitstekend, maar ik mis het klantcontact. Je kunt weliswaar bijna alles op afstand doen, persoonlijke verkoop is echter toch onmisbaar. Je wilt mensen in de ogen kunnen kijken, producten laten zien, ermee aan de slag gaan samen. Bijeenkomsten zoals van het Gilde vind ik geweldig, praten met vakmensen over hoe ze werken en waarmee. Of workshops en trainingen bij de groothandels waarmee we samenwerken. Dáár ontmoet je parketteurs die serieus met hun vak bezig zijn. Ik kan hun iets leren over onze producten, zij kunnen mij op hun beurt wijzer maken over de dagelijkse praktijk. Dus ja, ik ben blij dat we allemaal weer een stuk vrijheid terugkrijgen. Dan kunnen we mensen tenminste blij maken met WOCA.’

Vloerlakken
De groei binnen WOCA is assortimentbreed en betreft zowel producten voor buiten- als binnentoepassingen. ‘Ook de door ons beleverde webshops doen het goed, niet verwonderlijk in het afgelopen jaar. Als we kijken naar de parketbranche, dan blijft onze Diamond Oil Active een topper. Maar wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat WOCA ook een uitgebreid aanbod aan vloerlakken heeft. Zo is er een sterke invisible lak waarmee binnenkort 156 kamers van het Slotshotel in Aalborg worden afgewerkt. Het is een 2K-product met een schone verharder, met als bijkomend voordeel dat je producten die je gemengd hebt de volgende dag gewoon weer kunt gebruiken. Dat voordeel heb je met een gewone 2K met isocyanaat niet; die wordt keihard. Daarnaast is er de 1- en 2K-lak waarmee parketteurs op alle houtsoorten ook prima uit de voeten kunnen. Kortom, we gaan vanaf september dit jaar actief aan de slag om ook onze WOCA-lakken onder de aandacht van de parketbranche te brengen, iets wat in de coronatijd wat vertraging heeft opgelopen,’ besluit Henk Laverman.