15e DACF verwacht verdere groei

15e DACF verwacht verdere groei | Parketblad


SHANGHAI - In het Shanghai New International Business Centre vindt van 26 tot en met 28 maart voor de vijftiende keer Domotex Asia/Chinafloor plaats. Dit jaar maart trokken de drie beursdagen 40.000 bezoekers uit de hele wereld. Net als in 2011 en 2010. Het aantal exposanten bedroeg 1.100.

 

Meer dan de helft van de exposanten bood laminaat-, parket- en bamboevloeren. Hiermee is Domotex Asia/Chinafloor (DACF) de grootse vakbeurs ter wereld. Met deze cijfers steekt DACF de moederbeurs in Hannover – die vier dagen duurt - naar de kroon. De organisatie (www.domotexasiachinafloor.com) verwacht dat het beursoppervlak in 2013 nog met 6 tot 9 procent kan groeien. Van het beursoppervlak is volgens een recent persbericht al 80 procent verkocht. “Na een paar jaar afwezigheid hebben wij grote namen als Quick-Step, Pergo en Kronoflooring terug. Net als in 2012 zullen ook BerryAlloc en Floover er weer bij zijn. Want Shanghai is dé poort voor handelen op de Aziatisch-Pacifische markt. Je kunt hier uitstekend zakenrelaties opbouwen én onderhouden”, vertelt Elena Geremia van VNU Exhibitions Asia, die DACF samen met Deutsche Messe organiseert.

“Veel grote fabrikanten en handelaren in China en andere Aziatische landen passen momenteel hun marktstrategie aan. In plaats van op goedkope massaproductie focussen zij steeds meer op hoogwaardige materialen, modern design én op duurzaam en milieuvriendelijk”, voegt Martin Folkerts toe. De director of Global Fairs van Deutsche Messe verklapt nog dat voor dit alles in een van de elf hallen een Premium Zone for Innovations komt.