4.321 bezoekers voor Domotex Middle East

05-12-2013
4.321 bezoekers voor Domotex Middle East

4.321 bezoekers voor Domotex Middle East


ISTANBUL – Domotex Middle East heeft volgens het slotpersbericht 4.321 bezoekers voor haar 180 exposanten uit 16 landen getrokken. In 2012 kwamen er 5.099 gasten voor 222 bedrijven uit 30 landen. De achtste editie vond van 7 tot en met 10 november plaats in Istanbul.

 

Na zes edities in Dubai had Domotex Middle East vorig jaar voor het eerst plaats in de oude handelsstad aan de Bosporus. Hoewel de vakbeurs dit jaar kleiner was dan in 2012, spreekt de organisatie in een persbericht van 25 november jl. van een ‘groot succes’ omdat er ‘flink gehandeld’ is. “Bovendien was deze Domotex in Istanbul weer heel internationaal. Meer dan de helft van de exposanten kwam van buiten Turkije. Deze, vaak grote, fabrikanten hebben goede contacten gehad met grote inkopers van groothandels en retailorganisaties, (interieur)architecten en projectplanners”, aldus Martin Folkerts, director Global Fairs van Deutsche Messe.

Tegelijkertijd vond voor het eerst in Istanbul R+T Middle East plaats, een groot vakevenement voor onder meer rolluiken en zonwering.

 

Veel bezoek van buiten Turkije

Dit jaar waren uit Nederland CombiWood en Flamingo Parket er net als in 2012 bij. België werd vertegenwoordigd door Ciranova, Lalegno en Rubio Monocoat. CombiWood was voor het tweede jaar te vinden in Istanbul. Directeur Gerty Joosten bemande de stand met Geworg Sjaginain, een nieuwe kracht bij de fabrikant uit Oldenzaal. Annika Nieuwe Weme was er dit keer niet bij. Tijdens de opbouw van de stand werd zij de gelukkige moeder van een gezonde dochter, Esmée. “Voor ons geweldig nieuws om de beurs mee te beginnen!”, vertelt Gerty na afloop. “De Domotex Middle East van 2012 had ons de nodige klanten en omzet opgeleverd. Vandaar de beslissing dit jaar weer deel te nemen. Opvallend was de grote opkomst van bezoekers buiten Turkije. Dat geeft toch een extra dimensie. Inmiddels zijn we nog steeds druk met de opvolging en alweer bezig met de voorbereiding voor de volgende Domotex!”CombiWood staat volgend maand op Domotex Hannover in hal 9, G10.

4.321 bezoekers voor Domotex Middle East