45.000 bezoekers voor Domotex Hannover

16-01-2014
45.000 bezoekers voor Domotex HannoverHANNOVER – Organisator Deutsche Messe AG laat in zijn slotpersbericht weten dat Domotex Hannover van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 januari circa 45.000 bezoekers heeft getrokken. Een vergelijkbaar aantal met de editie van 2012, en 5.000 meer dan in 2013. Dit komt omdat ‘s werelds grootste vloerbedekkingvakbeurs in de ‘even jaren’ concurrentie ondervindt van de tweejaarlijkse vakbeurs Bau te München.

 

De bezoekers kwamen uit meer dan 80 landen, waarbij Nederland in de top vijf zat. 57 procent van het bezoek kwam van buiten Duitsland. Zo’n tweederde uit andere Europese landen, 20 procent uit Azië en 10 procent uit Amerika. De grootste bezoekersgroep bestond uit inkopers van groothandels (25 procent) en retailers (34 procent). Parketteurs en woningstoffeerders vormden een kwart van de bezoekers. Deze kwamen voor de 1.350 exposanten uit 57 landen, die hun nieuwste producten en collecties presenteerden in twaalf beurshallen.

 

Optimisme en vertrouwen

“Met Domotex hebben wij het jaar 2014 een indrukwekkende aftrap gegeven. Dit dankzij het sterke internationale karakter, hoge bezoekerscijfers en natuurlijk Innovations@DOMOTEX. Dit nieuwe evenement is door de bezoekers erg goed gewaardeerd en heeft ook veel architecten en interieurontwerpers aangetrokken. In hal 9 geldt hetzelfde voor de tweede editie van Wood Flooring Summit”, aldus dr. Jochen Köckler. Het lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe bespeurt ook optimisme en vertrouwen in de vloerenbranche: “De sfeer in de hallen maakte duidelijk dat de stemming steeds beter wordt. Veel exposanten spreken over een duidelijk aantrekkende markt en verwachten dat hun verkopen dit jaar zullen toenemen!”‘Vooral goed netwerken’

Van de exposanten die onze redactie sprak, toonden de meeste zich tevreden. Vooral over het drukke bezoek op de zondag en maandag, terwijl de zaterdag en dinsdag zoals altijd wat rustiger waren. “Wij staan hier ieder jaar. Zondag en maandag waren superdruk. We hadden zelfs geen tijd om te eten. In twaalf uur hebben we hier meer bezoekers gehad dan in november op Domotex Middle East”, aldus directeur Lars Versteeg van Flamingo Parket op dinsdagmiddag in hal 8.

Maandagmorgen spraken wij op de stand van mFLOR in hal 6 Alex en Elion Kamsma van Alka design Parket uit Voerendaal: “Vorig jaar zijn wij niet geweest en dat hebben we toch gemist. Want je ziet hier altijd nieuwe dingen en kunt vooral goed netwerken. Hal 7 met alle techniek en de parket- en laminaathallen 8 en 9 waren zoals altijd goed. Echt nieuwe producten ben ik weinig tegengekomen, maar je ziet wel dat veel leveranciers met andere merken bezig zijn. Wél echt nieuw is dat hightech Lindura van Meister. Dat is echt een andere houten vloer!”

 

Lindura: poeder en geolied hout

Met Lindura wood flooring zegt MeisterWerke een unieke, revolutionaire vloer te bieden. Net als de op Domotex 2012 gelanceerde Nadura-vloerdelen wordt Lindura gemaakt met een licentie op de gepatenteerde Wood Powder Technology van het Zweedse Välinge Innovation. De Duitse vloerenfabrikant had de lancering goed geheim gehouden en verraste er op Wood Flooring Summit in hal 9 de parketwereld mee. Dit leidde tot veel bezoek en enthousiaste reacties.

Ook bij Heditex zijn ze heel enthousiast over Lindura wood flooring. “Die Wood Powder Technology is echt een geheel nieuwe techniek. De versmelting van houtpoeder met een laag echt hout maakt de vloer zó knetterhard dat deze onwijs lang meegaat. Er zit dan ook een garantie van twintig jaar op. Zó overtuigd is Meister van zijn nieuwe product”, vertelt Henri Sluimer, algemeen directeur van de Vlaardingse groothandel. “Behalve levensecht zijn de geoliede toplagen ook eigentijds. Die planken van 27 of 32 centimeter breed maken bovendien echt indruk. Lindura is een verrijking voor de vloerenbranche!”

Het filmpje hieronder laat zien waarom. In onze Agenda kun je zien wanneer Domotex Hannover 2015 plaatsvindt. Meer lezen over Domotex? Mis dan Parketblad 01-2014 niet. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan.

45.000 bezoekers voor Domotex Hannover