Prachtvloer: puur natuur in Ligne

Bloemen Parket is een bedrijf dat niet alleen in Limburg bekendheid geniet. Het begon meer dan veertig jaar geleden met grondlegger Ger Bloemen in wiens voetsporen dochter Ingrid getreden is. Samen met haar team heeft Ingrid het bedrijf verder uitgebouwd en zijn er talloze vloeren geplaatst, zowel bij particulieren als bij bedrijven, organisaties en instellingen. Zo ook in Ligne, ontmoetingsplek van Sittard, met onder meer een filmhuis en een museum.
Prachtvloer: puur natuur in LigneLigne ligt aan de rand van het oude centrum van Sittard en met de slogan ‘k Zie je in Ligne’ nodigt de gemeente Sittard-Geleen iedereen uit om een kijkje te komen nemen in misschien wel het meest prestigieuze en innovatieve binnenstadproject van de laatste decennia. Ligne bestaat uit een bibliotheek, filmhuis, museum, hogeschool, zorgwoningen, appartementen, winkels en horeca. Onder het complex ligt een parkeerplaats en fietsenstalling. Op het plein tussen de gebouwen is het gezellig vertoeven en vinden tal van evenementen plaats. Deze gevarieerde mix geeft Ligne een geheel eigen en onderscheidend karakter en vooral veel levendigheid.
Prachtvloer: puur natuur in LigneHoe is de architect bij Bloemen Parket terechtgekomen? “Wij hebben een jaar of vijfentwintig geleden de vloer in het Bonnefantenmuseum in Maastricht gelegd. Mijn vader heeft die vloer destijds samen ontwikkeld met Aldo Rossi, de architect van het Bonnefantenmuseum. Die vloer moest natuurlijk zijn, industrieel, een beetje geluidsdempend en vooral ook sterk om de grote bezoekersstroom aan te kunnen Blijkbaar was dat een goed voorbeeld van hoe ze het ook in Ligne wilden hebben,” vertelt Ingrid. De vloer ligt overigens op meer plaatsen Europawijd, onder meer in de Londense Tate Gallery. “Het is een werkvloer, je kunt er met steekwagentjes overheen rijden.”
Prachtvloer: puur natuur in LigneDe gebruikte houtsoort in het museumdeel van Ligne is Keroewing geschulpt, driezijdig geschaafd (de bovenkant is alleen gezaagd), in een dikte van 10 mm, een breedte van 70 mm en in wisselende lengtes. “De vloer van ongeveer 550 m2 is onbehandeld en hoe meer erop ‘geleefd’ wordt, hoe mooier de vloer wordt. Het leuke is dat de loopbrug en trap ook bekleed zijn met Keroewing; dat is iets waarover je wel moet nadenken hoe je dat aanpakt. De vloer straalt puur natuur uit en dat is waar mensen op vallen – of niet. Je loopt bijna over de boom zelf.” Ook in het Filmhuis in Ligne ligt parket van Bloemen. Het betreft een grenen kopshouten vloer van 250 m2, wit geolied, op vloerverwarming.
Prachtvloer: puur natuur in Ligne“Elk project vraagt om een specifieke aanpak,” aldus Ingrid. “Onze kracht zit ‘m voor een belangrijk deel in de flexibiliteit, het meedenken met de klant en de ervaring die we in de loop der jaren hebben opgebouwd. Vloeren leggen kunnen we wel, het zijn juist de dingen eromheen die het uitdagend maken.”Prachtvloer: puur natuur in Ligne

Metabo