8e WORKCAMP PARQUET in 2023 in Hongarije

8e WORKCAMP PARQUET in 2023 in Hongarije

Voor de 8e keer komen dit jaar 35 parketmakers bij elkaar in het WORKCAMP PARQUET voor een gezamenlijk project. Na de parketrestauratie in kasteel Groot-Bijgaarden, België, is de volgende stap in het barokke bisschoppelijk paleis (1743 - 1783) in Györ, Hongarije in september 2023. Een traditionele parketvloer wordt direct in de historische kamers met de hand gemaakt en in twee andere zalen van het paleis wordt het bestaande historische paleisparket met een schraper afgeschraapt en vervolgens in de was gezet. Een levend kunstwerk op de manier van de schilder Gustave Caillebotte - Les raboteurs de parquet.

8e WORKCAMP PARQUET in 2023 in Hongarije

Naast parketrestauratie is het project WORKCAMP PARQUET een uniek platform voor de uitwisseling van praktische kennis en knowhow over traditionele technieken. En tegelijkertijd in vele talen, die geconcentreerd zijn in de taal van parketvakmanschap en voor iedereen begrijpelijk zijn.

8e WORKCAMP PARQUET in 2023 in Hongarije

De parketmakers kunnen zich dit jaar verheugen op een interessant seminar- en workshopprogramma. Het programma omvat ook interessante live circuits voor onze partners, zoals de DOMOTEX-beurs (Duitsland), het federale monumentenbureau Kartause Mauerbach (Oostenrijk), de National Wood Floor Association (VS).

8e WORKCAMP PARQUET in 2023 in Hongarije

WORKCAMP PARQUET restaureert vloer voor het goede doel

In het kader van de evenementenweek wordt de parketvloer in het bisschoppelijk paleis gerestaureerd voor het goede doel, wat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de persoonlijke inzet van de deelnemers aan het project WORKCAMP PARQUET.

Slechts 35 deelnemers uit een meerderheid van de inschrijvingen kunnen deelnemen aan dit project.

Het is ook mogelijk om dit project als partner te ondersteunen. Door een parket te kopen schrijf je jezelf in de geschiedenis van het parket van het bisschoppelijk paleis van Györ. De naam van de koper wordt individueel op de achterkant van het kasteelparket geschreven.