Vloer van 7000 plankjes

Klein maar fijn. Dat is The Woodstore in Den Haag, of liever Scheveningen. Sinds begin 2019 is Iris van Rutten de eigenaar, met twee vaste leggers en een verkoopmedewerker in dienst. Bij drukte kan ze een beroep doen op een handvol zzp’ers met wie ze samenwerkt. “Het is fijn om een vaste groep vakmannen te hebben.”
Vloer van 7000 plankjesDe medewerkers van Iris legden onlangs een verouderde planchetten vloer van De Eik in een kleine visgraat met zo’n 7000 plankjes van 5 cm breed en 25 cm lang. “Den Haag kent veel woningen uit de jaren dertig, zo ook in dit pand in het Benoordenhout. De consumenten bezochten de showroom en hadden eigenlijk een Hongaarse punt in hun hoofd. Toen zagen ze de planchetten bij ons in wildverband liggen, een soort steentjes, en waren ze verkocht: zo moest het bij hen worden.”
Vloer van 7000 plankjesDe ondervloer was van hout, zoals in die tijd gebruikelijk was. “Daar is vloerverwarming van Variotherm op geplaatst en afgesmeerd door de aannemer zodat wij op een mooie vlakke vloer aan de slag konden. De dikte van de eiken planchetten is 10 mm, ideaal dus voor vloerverwarming. De vloer is direct verlijmd op de zandcement dekvloer met lijm van Bona en geolied met Rubio Monocoat.”
Vloer van 7000 plankjesThe Woodstore – de naam zegt het al – is specialist in houten vloeren. “We hebben ook wel wat laminaat, maar ons hart ligt bij hout. We hebben een jaartje PVC gevoerd en zijn er mee gestopt. Mijn leggers egaliseren niet en dat moet bij PVC. Bovendien was er altijd wat mee,” aldus Iris. Tot slot vindt ze het lastig in de huidige tijd. “Onze kleine showroom is alleen op afspraak open, maar ik zorg wel dat ik goed zichtbaar ben en blijf op social media. En dat werkt.”
Vloer van 7000 plankjes

Pearl Paint Group