Topjaar voor parketzaken

Parketzaken beleven tijdens deze coronacrisis gouden tijden. Dit blijkt uit een rondgang van Parketblad. “Mijn wens voor 2021 is dat het zo druk blijft.”
Topjaar voor parketzakenDe Smaak Van bestaat nu vier jaar en de omzet is nog nooit zo hoog geweest, vertelt parketondernemer John Coutinho. “De eerste drie weken na de eerste Nederlandse corona-uitbraak was het even erg stil bij ons. Daarna liep het storm en dat is nu nog steeds zo. Naast houten vloeren verkopen we momenteel vooral veel PVC, maar klanten kunnen bij ons ook terecht voor hun gordijnen en jaloezieën. Makelaars, binnenhuisarchitecten en stylisten met wie wij veelvuldig samenwerken, zeggen onafhankelijk van elkaar dat het ook in het nieuwe jaar lekker door blijft lopen. Tot en met half maart staat onze agenda vol.”
 
Topjaar voor parketzakenNieuwe appartementen
Robert Vroon van Levro Parket in Breskens is ook positief gestemd over 2020. “Voor ons is dit een echt topjaar. Na de uitbraak van corona hadden we het twee weken behoorlijk rustig, maar daarna werd het heel druk en dat is nog steeds zo. Steeds meer klanten weten onze winkel te vinden. Over 2021 ben ik eveneens positief gestemd. De komende jaren worden er langs de kust in Breskens maar liefst 480 nieuwe appartementen opgeleverd. Daar verwachten wij veel werk van te krijgen.”
“We draaien ons beste jaar ooit,” zegt Jim Bouwmeester, al 36 jaar de bevlogen eigenaar van Jim Bouwmeester Vloeren in Lelystad. “Het is bizar druk. Vooral in Het Gooi en in de wijde omtrek van Amsterdam zijn we dagelijks hard aan het werk met vaak mooie projecten. Als ik zo terugkijk, dan zijn we de laatste twee maanden met een soort van eindsprint bezig. Dat komt omdat door corona veel legwerkzaamheden naar het eind van dit jaar verplaatst zijn. Met een beetje passen en meten komen alle legklussen natuurlijk op tijd af.”
Dirk Bosman

Lees het volledige artikel in Parketblad nr 11.