Aart Tibboel gestopt met Hatibo Flooring

Aart Tibboel gestopt met Hatibo Flooring | Parketblad


LISSE – Aart Tibboel heeft vorige week maandag faillissement aangevraagd voor zijn groothandel Hatibo Flooring in Lisse. “Dinsdag was ik bij de rechtbank en woensdag was alles rond”, vertelt de parketondernemer. Hoe kan dit zo snel gebeuren, vragen wij hem?

 

“Ondanks een aantal interne reorganisaties zijn ook wij het slachtoffer geworden van de in de afgelopen jaren sterk teruglopende markt. En dan kan het blijkbaar snel gaan. In december draaiden wij een heel slechte maand en januari was dramatisch. Vervolgens zit je opeens diep in de problemen. Omdat ik altijd graag zelf bepaal wat ik doe, heb ik zelf faillissement aangevraagd.”

 

 

Zelf brief gestuurd

Na 12,5 jaar bij vloerengroothandel Woodpecker te hebben gewerkt, begon Aart in 1989 te Lisse voor zichzelf. “In mijn Woodpecker-tijd ben ik samen met Rob Otto met Lamett-laminaat de grondlegger geweest van de verkoop van deze toen nieuwe vloerbedekking in Nederland.” Met Hatibo ging hij verder met bekende merken als Berry en Faus en was hij actief lid bij de European Parquet Alliance (Euparal). Dat Aart, zijn vrouw Caroline en hun medewerkers gewaardeerd werden, blijkt wel uit alle reacties.

“Woensdag hebben wij zelf een brief gestuurd naar al onze leveranciers en klanten, in totaal meer dan 400 bedrijven. Binnen 24 uur kwamen er meer dan 160 reacties van mensen die ons sterkte wensen. Mensen die je al jarenlang kent en waarmee je allerlei leuke dingen hebt gedaan. Mensen die zeggen dat ze heel erg geschrokken zijn en het heel vervelend voor je vinden. Daar zijn wij best wel even emotioneel van geworden. Wat ons vooral raakte, waren de vele mensen die zeiden dat ze hopen ons snel weer tegen te komen in Vloerenland. Dat geeft ons de stimulans openingen te zoeken en onderdeel van één grote familie te blijven. Maar eerst gaan we dit alles rustig afhandelen.”

Op de foto Aart Tibboel in betere tijden tijdens het eerste Hatibo Skeeler Festival in september 2007. Met dit B2B-evenement promootte hij laminaat op de projectenmarkt.