Ad van Mierlo Erepenning naar PPC

Ad van Mierlo Erepenning naar PPC | Parketblad
Ad van Mierlo Erepenning naar PPC | Parketblad
Ad van Mierlo Erepenning naar PPC | Parketblad


WIJK BIJ DUURSTEDE - De Plinten & Profielen Centrale heeft zondag 12 oktober de Ad van Mierlo Erepenning gekregen voor al haar activiteiten ter bevordering van de samenwerking en professionalisering in de parketbranche. Op de foto v.l.n.r: Jos Tourné, Ad van Gaalen, Drees Klaassen, Lisa Augustin-Klaassen, Peter Klaassen en Gerben J. Sas.

 

Ad van Gaalen, de uitgever van Parketblad, reikte de Erepenning uit aan oprichter Drees Klaassen en zijn kinderen Lisa en Peter, met wie hij samen de directie voert. Van Gaalen kent Drees en zijn groothandel al vanaf de start in 1999. De uitreiking had plaats op de hoofdvestiging van PPC in Wijk bij Duurstede, tijdens het feest ter ere van het vijftienjarig bestaan van de groothandel.

“Sinds haar start in 1999 heeft PPC zich ontwikkeld tot een succesvolle onderneming. De groothandel staat bekend om zijn inzet voor het algemeen belang van de parketbranche. Daarbij organiseert PPC al jarenlang allerlei leerzame activiteiten voor haar klanten”, aldus Van Gaalen bij de uitreiking. “Zo kunnen parketwinkeliers en -leggers op de Bijspijkerdagen leerzame workshops volgen. Honderden parketteurs zijn al eens met PPC naar het buitenland gereisd voor bezoeken aan fabrikanten als Kerakoll, Küberit en Stauf. Hierbij kunnen de ondernemers en leggers belangrijke kennis opdoen en deze in de praktijk testen. Ook sponsort PPC al jarenlang het Nederlands en Europees Kampioenschap Parketleggen, en andere sportieve, leerzame activiteiten zoals de Quick-Step Livyn Battle.”

 Ad van Mierlo Erepenning

Parketblad heeft de Ad van Mierlo Erepenning samen met Ad van Mierlo in het leven geroepen, vlak voor zijn overlijden op 22 april 2006. De penning is allereerst bedoeld als eerbetoon aan Ad van Mierlo, die zich jarenlang (inter)nationaal inzette voor de parketbranche.

Als parketdocent van ROC Midden Nederland, Bouw & Interieur College in Nieuwegein zorgde hij voor een betere opleiding met meer leerlingen. Daarvoor breidde hij de school in Nieuwegein uit met een praktijklokaal en het Documentatie en Informatie Centrum Parket. Om het onderwijs te promoten begon hij met parketlegwedstrijden, die hij met zijn buitenlandse vrienden al snel ook op Europees niveau organiseerde.

Ook het idee dat de parketbranche een eigen vakblad moest hebben, kwam bij hem vandaan. In 1995 schreef hij in het eerste nummer van Parketblad over het belang van eenduidige legvoorschriften voor meer kwaliteit. Eind 2005 waren de Legvoorschriften er, gedragen door alle belangrijke partijen in de branche!

 

De Ad van Mierlo Erepenning wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die zich op een onderscheidende manier hebben ingezet voor de parketbranche. Niet alleen als eerbetoon maar ook om mensen te motiveren zich - net als Ad - in te zetten voor het algemeen belang van onze branche.

De Erepenning werd eerder uitgereikt aan:

Vereniging van Parketvloerenleggersbedrijven – 2007

Cor Albers – 2008

Dé Parketplaatsers – 2010

Gilde van Gediplomeerde Parketteurs – 2012

 In Parketblad 11-2014 van 14 november vind je een uitgebreide reportage over het jubileumfeest van PPC. Nog geen abonnee? Abonneer je dan nu op hét vakblad voor de parketbranche in de Benelux. Je profiteert dan van de flinke korting voor het eerste jaar. Of vraag onder Abonneren & Lezersservice een gratis proefnummer aan!
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen