Aftrap NPF register expert parket

31-05-2012
Aftrap NPF register expert parket

Aftrap NPF register expert parket


ALMERE - De Nederlandse Parket Federatie (NPF) is een naar eigen zeggen ‘revolutionair’ project gestart: het NPF register expert parket. “Hiermee willen wij een groep van geregistreerde deskundigen creëren, die via gestroomlijnde procedures gaat werken. Deze deskundigen moeten aan strenge eisen voldoen, waardoor zij de titel ‘NPF register expert parket’ mogen en kunnen dragen”, vertelt Muriël van der Wal, ambtelijk secretaris van de NPF. Volgens de federatie gaan de partijen die al een beroep deden op willekeurige, onafhankelijke deskundigen, een beroep doen op het NPF register expert parket. “Denk hierbij aan verzekeringsmaatschappijen, particulieren, parketspeciaalzaken, geschillencommissies, aannemers, bouwbedrijven, woningbouwverenigingen en VVE’s. Deze partijen willen wij deskundigen bieden, die écht verstand van zaken hebben en écht onafhankelijk zijn”, vult Van der Wal aan.

 

Informatiemiddag 21 juni

Donderdag 21 juni is de aftrap van het NPF register expert parket. Potentiële deskundigen worden dan tijdens een informatiemiddag geïnformeerd door het NPF-bestuur, in de persoon van voorzitter Wil van Geel. Na deze middag wordt een selectieronde gehouden. De volgende stap is het promoten van dit nieuwe initiatief naar buiten toe.

Geregistreerden moeten voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten zij goed de theorie en praktijk beheersen van: ondervloerconstructies; materialen en gereedschappen; het installeren, afwerken en onderhouden van houten vloeren. Verder moeten zij sociaal vaardig en juridisch onderlegd zijn en kunnen rapporteren.

Donderdag 21 juni 14–17 uur; De Postelse Hoeve in Tilburg. Na afloop is er een borrel. Voor meer informatie en aanmeldingen: Muriël van der Wal, ambtelijk secretaris NPF; +31 (0) 645 854 422; [email protected].

 

Over de NPF

De Nederlandse Parket Federatie is in december 2008 opgericht door de brancheverenigingen Alliance van Parketfabrikanten en Importeurs (verder ‘Alliance’ genoemd) en Vereniging Parketvloeren Leveranciers (VPL). Hoofddoel van de NPF (www.parketfederatie.org) is de gemeenschappelijke belangen van de hele bedrijfskolom in de branche actief behartigen. Bij de Alliance zijn de volgende fabrikanten en groothandels aangesloten: Albers Parketgroothandel, Amorim Benelux, Beter Hout, Bruynzeel, Hakwood, Inpa Parket, Lieverdink Parketfabriek, MJD, Van Kesteren Parketfabriek, Vorselaars Hout en Woodpecker. De winkelierorganisatie VPL telt zo’n 65 leden met 75 vestigingen.