Agco+Guidro en Quick-Step uit elkaar

Agco Guidro en Quick-Step uit elkaar | Parketblad


RIJSWIJK – De distributierelatie tussen Unilin bvba (www.unilin.com) en Agco+Guidro in Nederland is per 1 september beëindigd. “Iedereen ziet en merkt dat de markt snel aan het veranderen is, wat leidt tot andere stromen en inzichten van producenten, groothandel, dealers en consumenten. Hierdoor zien wij soms ook dat samenwerkingen die in het verleden goed werkten, vandaag de dag niet meer volledig tot hun recht komen. Zo hebben wij het in dit geval ook gezien en daarom besloten ieder onze eigen weg te gaan”, schrijft Berry Veldmans, country manager Unilin Flooring Nederland in een persbericht.

 

Passionfloor-laminaat

Als wij directeur Ralph Claes van Agco+Guidro (www.agcoguidro.nl) een reactie vragen, zegt deze: “Unilin heeft besloten Quick-Step producten in Nederland ook te gaan distribueren via de bouwmarkten. Als Agco+Guidro hebben wij ons hier altijd fel tegen verzet. Dit heeft geleid tot de stopzetting van de relatie met Unilin. Wij continueren door samenwerking de distributie van Quick-Step producten aan onze klanten. Deze zullen geen hinder ondervinden in de levering van Quick-Step producten vanuit ons bedrijf.” Verder laat Ralph Claes weten dat Agco+Guidro Passionfloor-laminaat heeft geïntroduceerd. “Een unieke collectie hoogwaardig laminaat, die is ontwikkeld voor de speciaalzaken. Wij zullen Passionfloor dan ook uitsluitend leveren aan speciaalzaken.”

Vanaf 6 juli dit jaar beëindigden Amorim Benelux BV en Unilin NV ook al hun distributierelatie voor Quick-Step producten (zie Nieuws 9 juli 2012). Amorim promoot nu zijn Wicanders Laminatecomfort. Het Quick-Step laminaat wordt in Nederland nu nog verdeeld door: Bosgoed, Headlam (Lethem Vergeer), Tété, Peitsman en PPC. De laatste twee groothandels verdelen ook het lamelparket van Quick-Step.