Albert van der Meulen stopt met zijn parketzaak

13-04-2015
Albert van der Meulen stopt met zijn parketzaak

Albert van der Meulen stopt met zijn parketzaak

ETTEN-LEUR – Albert van der Meulen heeft onlangs zijn parketzaak VD Meulen Parket in Etten-Leur gesloten. Hij focust zich nu helemaal op Parket Expertise Bureau. Hiermee biedt Albert al tien jaar onafhankelijk advies, onderzoek en rapportages.

Hoewel hij het vak van parketteur nog steeds schitterend vindt, moet Albert van de Meulen stoppen met zijn parketzaak. “Niet vanwege de crisis maar omdat bij mij artrose is geconstateerd. Omdat dit een vorm van slijtage aan je gewrichten is, heb ik besloten mijn werk als vloerenlegger te stoppen en mijn parketzaak te sluiten. Onze showroom werd hoofdzakelijk bediend door mijn vrouw Mariëlle, alle werkzaamheden op de vloer deed ik zelf. Helaas, want voor mij was het leggen van vloeren een ideale manier om alle ontwikkelingen in het vak in de praktijk te volgen.” Albert benadrukt dat hij niet de enige is die de naam ‘Van der Meulen Parket’ voerde. “Die naam kan dus nog steeds gevonden worden, maar ik heb daar echter geen enkele band mee en die ook nooit gehad.”

 

Professionele meetapparatuur

Toen bij Albert artrose werd geconstateerd, was het besluit te stoppen met zijn parketzaak snel genomen. “Omdat ik al jaren actief ben als deskundige kan ik makkelijk mijn focus verleggen naar dit werk. Vaak denken parketteurs dat zij ook gewoon deskundige kunnen worden. Ik weet echter uit ervaring dat voor een goede analyse en rapportage van de mogelijke problemen, naast de nodige product- en achtergrondkennis ook professionele meetapparatuur nodig is.”

Albert heeft daar de laatste jaren flink in geïnvesteerd. “Zo heb ik de benodigde vochtmeters en microscopen, een droogstoof en treksterktemeter. Bovendien ben ik het enige particuliere adviesbureau in Nederland dat de grote en kleine baltest heeft. Hiermee kan ik laminaatvloeren conform de norm testen op impactweerstand, zonder inmenging van de fabrikant. De slager keurt dan toch zijn eigen vlees… Zo heb ik alles om problemen met vloeren goed te kunnen analyseren en mijn bevindingen met meetrapporten te onderbouwen.”

Albert van der Meulen is bereikbaar via +31 (0) 765 040 613 en [email protected].