Alfred en Joey opnieuw beste parketteurs van Nederland

Alfred en Joey opnieuw beste parketteurs van Nederland | Parketblad


GORINCHEM – Net als vorig jaar is Alfred Houter van Houters Hout in Opmeer de grote winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP). Hiermee sleepte hij de Rien Bouwmeester Bokaal in de wacht. Tweede werd Saar Berks van Han Dorenbos Parket van de Meubelmaker uit Rotterdam. De derde plaats was voor Jan Nieuwland van De Parketlegger in Heerenveen.

 

Ook bij de junioren (tot 25 jaar) ging de hoofdprijs naar dezelfde parketteur als vorig jaar. Joey Leenders van BRN Parket in IJsselstein won voor de tweede keer de door Muboma gesponsorde Ad van Mierlo Bokaal en de Beltraco Prijs. Deze bestaat uit een door Beltraco beschikbaar gestelde cursusdag ter waarde van 450 euro. Daar leer je alle basistechnieken om vakkundig hoogwaardige reparaties uit te voeren in parket en laminaat. Het werk van de andere drie junioren was even goed, waarvoor Sonny van den Bogaard (Nobel Parket), Marcel Schipper (Schipper Parket) en Leo Weber (Vloertotaal Haarlem) allemaal de tweede plaats kregen. Rode draad bij alle winnaars was dat zij zijn opgeleid bij ROC Midden Nederland Bouw & Interieurcollege in Nieuwegein, het vertrouwde ‘Gildevaart’.

Het NKP had weer plaats tijdens Vakdagen Parket & Woninginrichter, van 7 tot en met 9 april gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Op 29 april vind je de eerste indrukken van de Vakdagen in Parketblad 04-2014. In Parketblad 05-2014 van 23 mei kun je niet alleen meer lezen over het NKP maar ook over het NK Woningstofferen en de Quick-Step Livyn Battle. Hiermee is in Nederland de aftrap gegeven voor de Quick-Step en Pergo Academy. Natuurlijk is er in het meinummer ook alle aandacht voor de vakbeurs zelf. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen