Amorim Leverancier van het Jaar bij Parket Tree

22-01-2013
Amorim Leverancier van het Jaar bij Parket Tree

Amorim Leverancier van het Jaar bij Parket Tree


UTRECHT – Na dit vorig jaar in ‘De Kuip’ te Rotterdam gedaan te hebben, hield Parket Tree gisteren zijn nieuwjaarsreceptie in Stadion Galgenwaard te Utrecht. Door de vele sneeuw kon helaas niet iedereen komen, maar de gezelligheid was er daardoor niet minder om. Na een lekkere rijsttafel werd de Leverancier van het Jaar bekendgemaakt.

 

Voor 2012 werd dit Amorim Benelux, direct gevolgd door Peitsman. Derde werd Viehoff Fournituren. “Een heel goede prestatie voor Dennis Viehoff en zijn mensen, want zij zijn pas sinds twee jaar een van onze veertien Selectleveranciers. En zeker voor de vertegenwoordigers van Peitsman. Want deze groothandel is pas een half jaar Selectleverancier”, aldus Albert Vinke bij de uitreiking.

Amorim levert al jaren zijn Wicanders-vloeren aan de winkelierorganisatie. Het bedrijf uit Tholen (www.amorimbenelux.nl) was daar in 2002 en 2009 ook al Leverancier van het Jaar. “Ik ben zeer vereerd dat ik in de korte periode dat ik weer terug ben in Nederland, zo’n mooie prijs voor ons bedrijf in ontvangst mag nemen. Hartelijk dank!”, aldus algemeen-directeur Marcel Kies. “2012 was geen makkelijk jaar en dit jaar zullen wij slim en creatief moeten zijn. Ik hoop voor jullie allemaal dat 2013 een acceptabel jaar wordt.”

Op de foto zie je hoe Albert Vinke de hoofdprijs uitreikt aan algemeen-directeur Marcel Kies van Amorim Benelux. Daarnaast Richard Lensen van Peitsman en Dennis Viehoff.

 

Naar 20-25 filialen

Voorzitter Thomas Versterre praat ons bij over de plannen van de winkelierorganisatie. “Na het oplossen van de problemen bij onze vestigingen in Hoorn en Lelystad willen wij nu gaan doorgroeien naar 20-25 filialen.” Parket Tree heeft nu 15 filialen door vrijwel heel Nederland. Alleen in Zeeland, het zuidoosten en oosten zijn er geen filialen. Vanaf 1 februari zal HEAO-student Jeroen IJzerman daar als stagiair werk van gaan maken.

Volgens Versterre is het zeker interessant lid te worden van de coöperatie (www.parkettree.nl). “Zo handelen wij in Nederland ongeveer driekwart van alle schadeclaims op parketgebied af. Hiertoe werken wij samen met Aegon, ASR, Achmea Groep, Reaal, De Goudse, London en de Allianz. Dit is echt een belangrijke pijler onder Parket Tree. Vroeger herstelden wij alleen de schades, nu ontzorgen wij de verzekeraars steeds meer door zaken van A tot en met Z af te handelen. Ook door mensen na een reparatie een onderhoudsetje van ons eigen merk te geven. Dan komt zo’n klant nog een terug naar je winkel! Dat dit ook ontzettend goed werkt, bewijzen alle A4’tjes met positieve reacties en bedankjes in ons hoofdkantoor te Numansdorp.”

 

Naar acht Selectleveranciers

Een andere focus is het afbouwen van het aantal Selectleveranciers van twaalf naar acht. Versterre: “Zo willen wij een nieuw inkoopsysteem opzetten, waarbij ieder lid bij een Selectleverancier dezelfde korting krijgt. Ook al koopt hij daar weinig. Zo wordt het voor onze leden aantrekkelijker echt al hun producten bij onze Selectleveranciers in te kopen.” Welke leveranciers er gaan afvallen, kan de voorzitter niet zeggen, maar de operatie moet eind april zijn afgerond. “Maar over de kwaliteit en service van de bedrijven waarmee wij gaan stoppen, zijn wij heel tevreden. Het gaat ons echt om betere inkoopvoorwaarden voor onze leden”, benadrukt Albert Vinke.