Ardex heeft een meerderheidsbelang in Wakol

10-09-2015
Ardex heeft een meerderheidsbelang in Wakol

Ardex heeft een meerderheidsbelang in Wakol


WITTEN (D), juli 2015 – Het is nieuws uit de zomermaanden, maar zeker interessant genoeg om ook nu in september nog te melden: bouwchemie specialist ARDEX GmbH neemt een meerderheidsbelang in WAKOL GmbH.


Hierdoor breiden beide bedrijven hun expertise in de sector vloersystemen verder uit. Met hulp van het internationale netwerk van ARDEX krijgt WAKOL de mogelijkheid om de sectoren industrielijmen en afdichtingsstoffen (sealing compounds) verder uit te bouwen. Mark Eslamlooy (CEO van de ARDEX-groep) verheugt zich op de samenwerking tussen beide bedrijven. “Ik kan me geen betere partner voorstellen dan WAKOL. Net als ARDEX is WAKOL een begrip in de markt. Het bedrijf staat voor hoge technische bekwaamheid, kwaliteit en innovatie. Door de samenwerking kunnen wij onze aanwezigheid in de vloersector aanzienlijk versterken; een uitstekende basis voor toekomstig succes.”  


Cristian Groß (directeur WAKOL), ziet in de samenwerking een belangrijke stap in de ontwikkeling van het familiebedrijf. “Het internationale netwerk van ARDEX zal ons zeker helpen bij de verkoop van onze producten. En het feit dat de assortimenten van beide bedrijven elkaar aanvullen biedt ook talrijke kansen.”Bij WAKOL werken wereldwijd meer dan 200 mensen. Naast Duitsland behoren Oostenrijk, Zwitserland en Nederland tot de belangrijkste afzetmarkten voor het bedrijf, dat verder ook in bijvoorbeeld Polen en de Verengde Staten opereert. Het leveren van topkwaliteit is kenmerkend voor WAKOL, dat erop staat dicht bij de klant te staan. Daarnaast slaagt het bedrijf er steeds weer in om branchebepalende innovaties te ontwikkelen en op de markt te brengen.

De zelfstandigheid van de beide bedrijven ARDEX en WAKOL blijft behouden. WAKOL zal in de toekomst een zelfstandig bedrijf zijn binnen de ARDEX-groep. De leiding blijft in handen van de huidige directieleden Christian Groß, Frederic Holzbaur, Martin Schäfer en Steffen Acker. Ook de firmanaam, hoofdvestigingsplaats, merk en verkoopstrategie wijzigen na deze transactie niet. Voor klanten en leveranciers blijven de huidige contactpersonen hun aanspreekpunt.

Niet alleen blijven de beide fabrieken voor industrielijmen en afdichtingsstoffen bestaan, ze zullen ook geleidelijk worden uitgebouwd. “Met ARDEX als partner kunnen we ook internationaal verder expanderen”, aldus Christian Groß over de nieuwe mogelijkheden.