B.I.G. vermindert CO2-uitstoot met meer dan 88%

Vloeren & Wanden 13-06
© Beaulieu International Group
© Beaulieu International Group

Beaulieu International Group (B.I.G.) investeert €5 miljoen om de fossiele energievoorziening van haar Cushion Vinyl productievestiging in Wielsbeke, België, om te schakelen naar biomassa opgewekte stoom; een overgang naar hernieuwbare energie. Hiervoor werkt B.I.G. samen met A&U Energie, een bedrijf dat niet-recycleerbaar afvalhout omzet in groene energie en warmte. Deze strategische stap past in de doelstelling van B.I.G. om tegen 2030 'net zero' te worden.

© Beaulieu International Group
© Beaulieu International Group

De transitie van fossiele energie naar groene stoom en de overstap naar afvalgasbehandeling zonder directe fossiele energie heeft aanzienlijke voordelen. Allereerst zal de technologische omschakeling leiden tot een vermindering van 88% van de ecologische voetafdruk van de Belgische cushion vinyl-vestiging met betrekking tot warmtevoorziening en afvalgasbehandeling in vergelijking met de huidige uitstoot.

In de toekomst groene stroom voor B.I.G.

Daarnaast zorgt het gebruik van stoomverwarming en elektrische energie voor een verbeterde energie-efficiëntie. Bovendien staat het gebruik van stoomsystemen bekend om hun veiligheid en betrouwbaarheid, wat zorgt voor een veiligere en stabielere verwarmingsoplossing voor de Belgische Cushion Vinyl-vestiging. Tot slot maakt de omschakeling naar stoom en elektrische energie het voor B.I.G. mogelijk om in de toekomst groene elektriciteit te gebruiken, indien beschikbaar.