Balterio en Pergo noviteiten

07-02-2017
Balterio en Pergo noviteiten

Balterio en Pergo noviteiten


WIELSBEKE- Ze maakten hun debuut tijdens de afgelopen Domotex, binnenkort heeft u ze in de winkel via uw groothandel: de digitaal gedrukte Grande laminaatvloeren van Balterio en de nieuwe meerlaags parketvloeren van Pergo.

Digitaal drukken is in de vloeren sector een vrij nieuwe techniek. Bij traditionele methodes wordt een grote cilinder gebruikt om de tekening te drukken op papier dat vervolgens op een HDF-plaat wordt geperst. Bij digitaal drukken gebruikt men een geavanceerde inkjet printer om het patroon rechtstreeks op de HDF-plaat aan te brengen. Er is geen contact tussen de printer en de planken, zodat kleine inkepingen op het laminaat worden vermeden. Bovendien is de techniek veel flexibeler: de patronen veranderen gebeurt zonder materiaalverlies en gaat met slechts een minimale vertraging gepaard. Het nieuwe ontwerp in het systeem uploaden is alles wat moet gebeuren. Digitaal drukken maakt dan ook de productie mogelijk van collecties op aanvraag.

De Grande-collectie pakt uit met extra lange (2,05 m) en extra brede (16,7 en 24 cm) planken met zestien verschillende tekeningen. Sommige patronen zullen verkrijgbaar zijn in beide breedtes, die men zo kan combineren voor een nog authentiekere uitstraling. De afwerking met urethaanlak geeft het laminaat een mat uitzicht en een zacht en warm gevoel. De HydroShield-technologie, tot slot, maakt alle Grande-vloeren uiterst waterafstotend. Grande is verkrijgbaar vanaf maart 2017.

Voor zijn nieuwe collectie parketvloeren koos Pergo een modern ontwerp met Scandinavische invloeden. De vloeren zijn makkelijk te plaatsen, duurzaam, milieuvriendelijk en helemaal in lijn met de nieuwste designtrends. De nieuwe collectie is verkrijgbaar vanaf april 2017.  “De uitstraling van een ruimte wordt in belangrijke mate bepaald door het vloermateriaal. Een vloer maakt of kraakt immers een interieur. Het design is dan ook een doorslaggevend element voor klanten op zoek naar de ideale vloeroplossing. De ontwerpen van onze nieuwe collectie houten vloeren zijn perfect afgestemd op eigentijdse designtrends”, zegt Paul Van den Bulcke, General Manager Wood van Unilin, het moederbedrijf van Quick-Step, Balterio en Pergo. De parketvloer collectie van Pergo omvat langere en bredere planken in diverse donkere en lichte tinten. Heel wat van die nieuwe ontwerpen hebben bovendien een matte afwerking, om de authentieke, onbehandelde look van het hout te benadrukken, aldus Pergo.

"Uiteraard is niet alleen de uitstraling belangrijk, een vloer moet ook presteren. Met deze nieuwe collectie zetten we de lange traditie van Pergo als aanbieder van duurzame vloeroplossingen in de kijker. Onze productiemethode voor Pergo-planken garandeert een levenslange duurzaamheid”, aldus Van den Bulcke. Alle parketvloeren van Pergo bestaan uit drie lagen: een stevige fineer onderlaag, die ervoor zorgt dat de vloer in alle omstandigheden stabiel blijft (zo stelt de fabrikant), een geavanceerde kern, die schokken opvangt, en een hardhouten bovenlaag, die het parket zijn typische karakter geeft. De nerven van elke laag lopen in verschillende richtingen. Dat vermindert inkrimping en zwelling door vochtigheids- en temperatuurschommelingen. Daarnaast worden op de bovenste laag van elke vloer zeven extra beschermlagen olie of vernis aangebracht. Deze coating beschermt optimaal tegen vuil, krassen en vloeistoffen. Resultaat: parket met de authentieke uitstraling van een moderne, geoliede houten vloer die maximale bescherming biedt.

Pergo focust niet alleen op design en kwaliteit, ook ecologische verantwoordelijkheid is een cruciaal aandachtspunt. Het bedrijf was de allereerste vloeren specialist die het Nordic Swan Ecolabel ontving, het officiële milieukeurmerk in Scandinavië. Het merk stelt zich tot doel zo weinig mogelijk hardhout van traag groeiende boomsoorten te gebruiken, en tegelijk de bekende Pergo-kwaliteit te handhaven. Veertien van de dertig ontwerpen in de nieuwe parketvloer collectie van Pergo hebben als kern een houtvezelplaat met een zeer hoge dichtheid (HDF). Dankzij deze robuuste laag kan Pergo de hoeveelheid hardhout in de bovenste laag van zijn vloeren beperken en tóch voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, zo meldt men vanuit Wielsbeke. Boven ziet u een voorbeeld van Pergo, onder de Grande van Balterio in een bijzonder patroon.

Balterio en Pergo noviteiten