Bamboe vloeren met een verouderd uiterlijk

23-03-2017
Bamboe vloeren met een verouderd uiterlijk

Bamboe vloeren met een verouderd uiterlijk


ZWAAG - MOSO introduceert twee nieuwe stijlen in de Topbamboo collectie. De bamboe vloer Topbamboo uit de Dynamic Collection is een van de hardlopers binnen het assortiment, aldus het bedrijf uit Zwaag.

"Geen wonder, want de 3-laags parketvloer voor zwevende plaatsing is niet alleen aantrekkelijk geprijsd en eenvoudig te plaatsen. MOSO biedt met Topbamboo een brede keuze in kleuren en afwerkingen een invulling voor ieder eigentijds, modern interieur" zo meldt het merk.

Het verouderde uiterlijk van de twee nieuwe Topbamboo varianten sluit aan op de huidige vraag naar houten vloeren met gebruikssporen. De nieuwe kleuren zijn licht antiek-wit en warm antiek-grijs en door de behandeling is er geen duidelijk patroon van bamboe meer herkenbaar. Tijdens het productieproces worden gebruikssporen aangebracht die de vloer een vintage uitstraling geven. Met de twee nieuwe varianten is Topbamboo verkrijgbaar in elf kleuren. Wat een mooi woord: gebruikssporen.

"De hoogwaardige constructie en de gemakkelijke manier van installatie van Topbamboo maken deze bamboe vloer populair. De toplaag van gecomprimeerd, zeer hard Density bamboe wordt geperst op een HDF kern. De onderlaag van zachthout waarborgt betrouwbare vormstabiliteit. Met het bewezen Uniclic-systeem, kan de vakman of handige doe-het-zelver de vloer gemakkelijk en snel plaatsen", zo stelt men in Zwaag.

Na slechts vijf jaren groei zijn Moso bamboe stammen al rijp voor de oogst. Na de oogst worden de holle stammen in de lengterichting gespleten in strips, waarvan de binnen- en buitenlaag worden verwijderd. De strips worden gedroogd, gecrushed en vervolgens onder zeer hoge druk geperst tot Density bamboe, wat harder is dan de beste eiken- of tropisch hard houten plank, aldus MOSO. Alle MOSO producten worden geproduceerd in fabrieken die zijn gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 14001-normen. Alle MOSO vloeren dragen CE-markering. De kwaliteitsbewaking van MOSO zorgt ervoor dat de producten voldoen aan zeer hoge eisen op het gebied van kwaliteit, milieu, gezondheid en veiligheid. Dit onderstreept MOSO met 10 jaar garantie op de Topbamboo vloeren.

Bamboe vloeren met een verouderd uiterlijk