Bebo Parket FSC- en PEFC-gecertificeerd

12-06-2014
Bebo Parket FSC- en PEFC-gecertificeerd

Bebo Parket FSC- en PEFC-gecertificeerd


VRIEZENVEEN - Bebo Parket BV en dochteronderneming Floorline Twente hebben sinds 13 mei jl. zowel een certificering voor FSC Chain of Custody als PEFC Chain of Custody. Beide zijn geldig tot en met 12 mei 2019. Het bedrijf uit Vriezenveen gaat deze keurmerken gebruiken voor al zijn onbehandelde massieve en lamelparketvloeren en zijn eiken meubels.

 

Sinds 3 maart 2013 geldt in de EU de European Timber Regulation ofwel ‘EUTR’. Iedere marktdeelnemer die voor het eerst hout of houtproducten op de markt brengt in de EU, moet voldoen aan de eisen daarvan. Deze Europese Houtverordening verbiedt het op de markt brengen van illegaal gekapt hout. “Met zowel Bebo Parket als onze vloeren- en meubelgroothandel Floorline Twente voldeden wij al aan deze wettelijke verplichtingen. Maar omdat wij er alles aan willen doen verantwoord bosbeheer te bevorderen, wilden wij ons ook laten certificeren volgens FSC en PEFC. Het is ons nu gelukt aan de zeer hoge eisen van beide organisaties te voldoen. Hierdoor kunnen wij glashelder aantonen dat wij er alles aan doen om wereldwijd de bossen in stand te houden!”, legt Frans Bolier uit. Samen met Johan van de Beek is hij eigenaar van de vloerenwinkel annex groothandel te Vriezenveen.

 

Geen kinderarbeid

Het Forest Stewardship Council (FSC) en Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC) brengt volgens Johan en Frans sociale, milieutechnische en economische belangen in balans. “Bosbeheer conform deze standaards, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties. Ons hout is nu dus duurzaam en legaal, in tegenstelling tot dat van vele andere bedrijven in Nederland en wereldwijd. Voor ons is ook essentieel dat deze certificeringen garanderen dat wij alleen hout betrekken bij fabrieken die geen kinderarbeid of gedwongen arbeid toelaten. Zo zetten wij ons niet alleen in voor verantwoorde en duurzame houtkap, maar ook voor een beter werkklimaat voor fabrieksarbeiders!”

 

Internationaal erkend

Als wij Frans vragen waarom Bebo Parket kiest voor zowel een FSC- als een PEFC-certificering, antwoordt hij: “Dit is noodzakelijk omdat wij met Floorline Twente vloeren, meubels en houtproducten over heel de wereld importeren en exporteren. Klanten in bijvoorbeeld Frankrijk vragen om PEFC en die in Duitsland weer om FSC. Omdat deze twee internationaal erkende certificeringen wereldwijd de belangrijkste zijn, hebben wij ervoorgekozen beide keurmerken te voeren.”Bebo Parket FSC- en PEFC-gecertificeerd
Bebo Parket FSC- en PEFC-gecertificeerd