Belangrijke uitbreiding Deli Home

Algemeen 09-07
Belangrijke uitbreiding Deli Home

Deli Home heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de overname van 50 procent van de aandelen van Houtwerf en met het samenvoegen van de activiteiten van Distri-Hout en Deli Home België.

Belangrijke uitbreiding Deli Home

Vanuit hun locaties in Zoeterwoude (Nederland) en Aalst (België) bedienen Houtwerf en Distri-Hout respectievelijk de Doe-Het-Zelf ketens, bouwmaterialengroothandelaren, gespecialiseerde winkels en bouwbedrijven in de Benelux. De voorgenomen samenwerking is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Belangrijke uitbreiding Deli Home

Houtwerf en Distri-Hout hebben de afgelopen jaren een exclusief assortiment duurzame en circulaire productlijnen ontwikkeld die het milieu minimaal belasten tijdens productie, gebruik, hergebruik of recycling.

Belangrijke uitbreiding Deli Home

Deli Home versterkt positie in Europa

Door voort te bouwen op duurzame producten zoals Corepel vloeren, CanDo green en de volledig circulaire BioComfort voordeur van gerecycled randhout met een biobased vulling van Weekamp Deuren, versterkt Deli Home haar positie aanzienlijk in Europa met het toevoegen van duurzame bouwmaterialen.

Bijna 100 procent van het brede assortiment van Houtwerf en Distri-Hout is PFEC/FSC gecertificeerd. Dit sluit naadloos aan bij de ESG-doelstellingen van Deli Home om uiterlijk in 2025 uitsluitend 100 procent PFEC/FSC-gecertificeerd hout te verkopen.

Als onderdeel van de beoogde samenwerking zullen Houtwerf, Distri-Hout en Deli Home zich voornamelijk richten op gecombineerde logistiek en innovatief productmanagement om bestaande klanten optimaal te bedienen.

Deze samenwerking wordt ondersteund door Ardian, een wereldwijd toonaangevende private investeringsmaatschappij, die samen met het managementteam aandeelhouder is van Deli Home.