Bio-polyurethaan in gerecycleerde verpakking

01-09-2022
Bio-polyurethaan in gerecycleerde verpakking

De laboranten van Devo sleutelden in alle stilte aan een innovatieve productformule met een nieuw soort plantaardig bindmiddel. Zij zijn nu klaar met een product dat u versteld zal doen staan: Devo Lignum Pura.

Bio-polyurethaan in gerecycleerde verpakking

Devo Lignum Pura bestaat voor een groot deel uit plantaardig bio-polyurethaan, waardoor het aandeel aan fossiele grondstoffen drastisch wordt teruggedrongen. Bovendien werd voor de verpakking gekozen voor 100% gerecycleerde HDPE van een Belgische fabrikant.

Devo Lignum Pura neemt het voortouw in een nieuwe generatie biologische lakken, en deze unieke samenstelling geeft het product ook ongekende nieuwe voordelen.

Devo Lignum Pura geeft - na droging - geen verkleuring van het hout en het product is zo mat dat het eindresultaat écht onzichtbaar is. Een met Devo Lignum Pura behandelde plank is niet te onderscheiden van een plank zonder beschermingslaag.

Door de extreme matheid van het bindmiddel wordt er geen matteringsmiddel toegevoegd, dit betekent een enorme reductie van de aanzetgevoeligheid. Bovendien is de afgewerkte vloer zeer slijtvast en niet gevoelig voor glansstrepen.

Met een ultrasnelle droogtijd van nauwelijks 2 uur per laag kan een vakman de vloer afwerken met 3 lagen – zonder aanzetten - op één dag.

Devo Lignum Pura is een 1-component lak.