Biobased projectvloer

17-04-2018
Biobased projectvloer

Biobased projectvloer
MOSO introduceert Bamboo UltraDensity: een biobased bamboe projectvloer voor intensief gebruikte ruimten, zelfs als daar een semi-buitenklimaat heerst.

MOSO Bamboo UltraDensity is naar eigen zeggen een natuurlijke, duurzame, stabiele en ecologische vloer met beperkt onderhoud voor zeer intensief gebruikte ruimten. Bijvoorbeeld in treinstations, luchthavens, winkelcentra en musea.

Het grote voordeel van biobased materiaal van bamboe is dat het op het hoogste niveau is in te zetten in de moderne architectuur. Daarnaast is een bamboe vloer één van de weinige natuurlijke producten die je installeert op plaatsen waar een semi-buitenklimaat heerst. Dit houdt in dat het bestand is tegen grote temperatuurverschillen en veranderende luchtvochtigheidsniveaus.

MOSO Bamboo UltraDensity wordt gemaakt van gecomprimeerde bamboestrips van een ultrahoge dichtheid. Hierdoor heeft het een zeer hoge vormstabiliteit en een hardheid die elk type hardhout overtreft. Zo kan een vloerenlegger meer dan 1.500 m² vloer installeren zonder dat hij gebruik hoeft te maken van een dilatatievoeg.

Bamboo UltraDensityvloeren zijn leverbaar als onbehandelde vloerplank, met tong en groef; te installeren op onderbalken of te verlijmen. Het product is ook te koop in de vorm van planken om trappen en loopbruggen van te maken. Als brandclassificatie is klasse Bfl-s1 (vloer en onderbalken) van toepassing.

moso.eu