Bona en Künzle & Tasin werken samen

Bona en Künzle & Tasin werken samen | Parketblad
Bona en Künzle & Tasin werken samen | Parketblad

HAARLEM - Bona AB, expert in producten voor houten vloeren, en Künzle & Tasin S.r.l., marktleidende producent van schuurmachines in Italië, zijn een strategisch partnerschap aangegaan.

 

“Wij zullen de voordelen van de vakkennis van beide bedrijven gebruiken om machines te ontwikkelen, die voldoen aan de specifieke wensen en eisen van onze klanten. Dit aangezien onze bedrijven sterke punten hebben, die elkaar aanvullen”, zeggen Kerstin Lindell, president en CEO bij Bona, en Alberto Biffignandi, president bij Biffignandi S.p.A., de Italiaanse onderneming waartoe Künzle & Tasin (K&T) behoort.

Deze voordelen zijn volgens beide kopstukken de wereldwijde marktpositie en aanwezigheid in houten vloeren schuren en parketlakken en –oliën van Bona. Verder het brede assortiment machines en de flexibele productieorganisatie van K&T. Tot slot benadrukken beide partners hun lange geschiedenis en goede reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Bona sluit Fjugesta

“De eerste stap van deze alliantie is onze klanten een breder productportfolio aan te bieden doordat Künzle & Tasin een gecombineerd aanbod van Bona/K&T machines zal produceren”, aldus Lindell. Bona zal de producten verkopen via haar wereldwijde organisatie. Dit nieuwe partnerschap betekent ook dat Bona zijn fabriek in het Zweedse Fjugesta zal sluiten en deze zal overbrengen naar K&T in Italië.

Dit bedrijf  is opgericht in 1946. Hoofdkantoor en productie zijn gevestigd in Cinisello Balsamo, ten noorden van Milaan. K&T heeft gevestigde, internationale distributiekanalen in meer dan 60 landen en biedt een compleet assortiment schuurmachines, die worden verkocht onder de merknaam ‘Künzle & Tasin’.