Bona gebruikt steeds meer gerecycled plastic

13-04-2023
Bona gebruikt steeds meer gerecycled plastic

Bona heeft nu nieuwe flessen en cans die uit meer dan 50% ‘post-consumer recycled’ (PCR) plastic bestaan.

Bona gebruikt steeds meer gerecycled plastic

Hoewel de verpakkingen er ietwat anders uitzien met een iets grijzere uitstraling, is het product zelf niet veranderd. De productkwaliteit en houdbaarheid blijven ongewijzigd.

Bona gebruikt steeds meer gerecycled plastic

Alle cans en flessen zullen geleidelijk worden omgezet van HDPE plastic (High-Density Polyethylene) naar meer dan 50% PCR (post-consumer recycled) HDPE-plastic.

Om de hoeveelheid plastic te verminderen, is Bona 2 jaar geleden gestopt om standaard 3 lakzakken te leveren bij elke volle doos parketlak. Als een klant wel lakzakken wil, dan geeft de klant dat aan bij de order en dan worden wel lakzakken meegeleverd, maar dit gebeurt dus niet meer standaard. Dit omdat veel klanten het niet nodig hadden en het dus weggooiden.

Bona wil in 2040 CO₂ neutraal zijn

Tegen 2025 zou Bona het gebruik van nieuw, op fossiele brandstoffen gebaseerd plastic moeten hebben verminderd met minstens 50% van het totale plastic-verbruik in de primaire verpakkingen (basisjaar 2020).

Deze ontwikkeling is weer een stap in de richting van het verkleinen van de CO₂-voetafdruk en het realiseren van de subvisie om in 2040 CO₂ neutraal te zijn.