Bona genomineerd voor European Business Award

Bona genomineerd voor European Business Award | Parketblad

HAARLEM- Het Zweedse Bona is genomineerd voor een prestigieuze European Business Award vanwege de combinatie van innovatie, ethiek en commercieel succes.

Bona AB bestaat inmiddels 97 jaar en is, naar eigen zeggen, constant bezig met innovatie van producten, gezondheid, milieu. Het milieu staat hoog in ’t vaandel bij Bona – Zweden is daar een koploper mee. Met dochtermaatschappijen en verdelers over de gehele wereld is Bona een grote speler in de parketmarkt.

Bona gaat alleen in zee met partners (denk aan ingrediënten voor de Bona producten van toeleveranciers, Bona maakt de producten uiteindelijk zelf in eigen fabrieken, en denk aan vervoerders) die ook milieuvriendelijk bezig zijn. Er is ook bijvoorbeeld gekozen om de goederen te laten vervoeren per trein in plaats van vrachtwagens, omdat dit milieuvriendelijker is. Bona is genomineerd voor de Import/Export prijs en is trots op deze nominatie. Op de foto de kruidenierszaak van Wilhelm Edner in Malmö waar het allemaal voor Bona begon in 1894.

Er kan nu op Bona worden gestemd via http://www.businessawardseurope.com/vote/detail-new/sweden/17508