Bona introduceert éénpots tweecomponentenlak

Bona introduceert éénpots tweecomponentenlak

Bona introduceert de allernieuwste generatie watergedragen vloerlakken, de Bona Traffic GO. De allereerste lak die te omschrijven is als een heuse éénpots tweecomponentenlak, wat betekent dat er geen tweede component meer toegevoegd hoeft te worden maar zich al in de can bevindt.

Bona introduceert éénpots tweecomponentenlak

Zodra de lak op de vloer wordt aangebracht verdampt het water en gaat de pH-waarde omhoog waardoor deze harder geactiveerd wordt. Dit betekent dat materiaal wat over blijft in de can weer gebruikt kan worden op een volgende vloer. Er hoeven dus geen di-isocyanaten meer gebruikt te worden en deze lak is bovendien PFAS-vrij. En dat met behoud van de bekende eigenschappen van de Bona Traffic HD 2-k, zeker waar het de slijtvastheid betreft.

Voordelen Bona Traffic GO

Er hoeft geen materiaal aangemaakt te worden, daardoor geen verlies van materiaal; gereedschap is veel makkelijker te reinigen dan bij 2-k lakken; geen di-isocyanaten, dus ook geen gevarensymbolen meer; net als bij alle andere afwerkingen van Bona producten geen wettelijk verplichte cursus nodig voor het werken met di-isocyanaten; voldoet uiteraard aan alle moderne eisen; is een niet vergelende aflak.

Bona Traffic GO - Bona.com