Bosch heeft een nieuwe 12 V accuschroefboormachine

03-02-2017
Bosch heeft een nieuwe 12 V accuschroefboormachine

Bosch heeft een nieuwe 12 V accuschroefboormachine


RIJSWIJK- Heerlijk woord om hardop te zeggen, het liefst een paar keer achter elkaar en met een vrolijk gezicht: accuschroefboormachine. De grijze luchten buiten kunnen ons niet meer deren. Accuschroefboormachine! Bosch heeft een nieuw 12 V model.

Het Bosch FlexiClick-systeem is er nu ook met 12 volt: Bosch biedt met de GSR 12V-15 FC Professional de kortste accuschroefboormachine van zijn klasse, aldus de fabrikant. Hij is met vier opzetstukken – een vergrendelbare bithouder alsook boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk – het meest veelzijdige systeem op de markt, zo stelt men. Daarnaast is Bosch de enige fabrikant waarbij het haakse opzetstuk met elk van de drie andere opzetstukken gecombineerd en gebruikt kan worden. Ik geloof het direct...

Zo zijn professionals, zoals meubelmakers, keuken-, meubel- en beursbouwers (en parketteurs), die vaak op heel krappe plaatsen moeten worden, nog flexibeler. Daarnaast kunnen ze typische taken met het compacte 12 voltsysteem nog makkelijker uitvoeren dan met de krachtigere toestellen van de 14,4 of 18 voltklasse. Daartoe behoort bijvoorbeeld het losdraaien en indraaien van schroeven aan randen van kasten of boringen in nissen met beperkte ruimte. Beproefde eigenschappen zijn behouden: ook bij het 12 voltsysteem kunnen het excenter- en haaks opzetstuk direct aan het toestel afgesteld worden. Accuschroefboormachine... Probeer het maar eens!