BTW-verlaging op renovatie loopt door tot 2015

17-10-2013
BTW-verlaging op renovatie loopt door tot 2015

BTW-verlaging op renovatie loopt door tot 2015


RIJSWIJK - De op 1 maart dit jaar in Nederland ingevoerde tijdelijke BTW-verlaging van 21 naar 6 procent voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar blijft volgend jaar gehandhaafd. Deze zou per 1 maart 2014 stoppen maar loopt nu door tot 2015.

 

Het 6-procenttarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan woningen, maar geldt uitsluitend voor arbeidskosten en níet voor de gebruikte materialen. Het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning, valt ook onder het 6-procenttarief. Hieronder worden vloeren begrepen, die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. Zoals betonnen gietvloeren, plavuizen, tegels, terrazzo, kunststofvloeren en sommige parketvloeren.

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2013/02/28/tijdelijke-btw-verlaging-op-renovatie-herstel-en-tuinonderhoud-woningen.html.

 

 

Op de voet volgen

INretail, die zich hiervoor heeft ingezet, vindt het verlengen van de BTW-verlaging positief. “De lastenverlichting voor de laagste inkomens en gezinnen is bovendien goed voor de detailhandel. Dit verbetert de koopkracht vergeleken met de eerste plannen voor 2014”, aldus voorzitter Jan Meerman van de branchevereniging.

“Maar bezuinigingen hebben per definitie impact op de consumentenbestedingen en daarvan moeten wij het hebben in de detailhandel. Wij zullen dan ook hierop de focus blijven richten. De hoofdlijnen van het begrotingsakkoord 2014 zijn nu bekend. Het is geen nieuws dat bij het uitwerken van de details verborgen pijnpunten zichtbaar worden. Als INretail volgen wij samen met onze lobbypartners de begrotingsbehandelingen per ministerie op de voet. Wij zullen aan de bel trekken als het werkgeversbelang in het gedrang komt.”