Capaciteit dispersieproductie verdubbeld

01-12-2022
Capaciteit dispersieproductie verdubbeld

Met een nieuwe dispersie-installatie op de hoofdvestiging van de onderneming in Augsburg verdubbelt PCI Augsburg GmbH haar productiecapaciteit voor wat betreft dispersie.

Capaciteit dispersieproductie verdubbeld

Vanaf december 2022 zal de productie op volledige capaciteit draaien. Momenteel produceert de onderneming in de bestaande dispersie-installatie circa 9.000 ton aan PCI-producten (waaronder bijvoorbeeld de afdichting PCI Lastogum en de vloerbedekkingslijm THOMSIT UK 840).

Dankzij de uitbreiding zal de totale capaciteit in de toekomst tot circa 18.000 ton per jaar bij volledige benutting van de installatie worden verdubbeld. Zodoende kan PCI Augsburg GmbH haar klanten nog sneller bedienen en de beloofde leveringstermijn (‘de volgende werkdag bij de klant’) ook op de lange termijn nakomen.

In het nieuwe gedeelte van de dispersie-installatie worden producten zoals de THOMSIT-lijmen vervaardigd. In totaal produceert PCI Augsburg GmbH op de vestiging Augsburg 130.000 ton per jaar.

Foto van links: Frank Rösiger (technisch directeur PCI Augsburg GmbH), Dr. Wolfgang Hübschle (economisch adviseur van de stad Augsburg) en Stefan Harder (directeur PCI Augsburg GmbH)