Carrefour International du Bois was weer een succes

Carrefour International du Bois was weer een succes | Parketblad

NANTES- Met een stijging van 3 procent in het totaal aantal bezoekers en daarbinnen 28 procent meer bezoekers van buiten Frankrijk kan de organisatie van de houtbeurs Carrefour International du Bois terugkijken op een geslaagde editie van 2016,

Er waren 550 standhouders aanwezig in Nantes, afkomstig uit 28 landen. Het aantal bezoekers lag op 10.520 en zij waren afkomstig uit 70 verschillende landen. De term International is dus zeker op zijn plaats. Drie dagen lang was er direct contact tussen exposant en bezoekers. Beide partijen waren zeer te spreken over deze editie.

Ondanks de overstromingen rond Parijs en de talloze stakingen wist men de weg naar Nantes goed te vinden. "Iedereen was opgewekt op de beurs en er zijn zeer veel nieuwe contacten gelegd, iedereen is het er ook over eens dat de vooruitzichten voor de toepassing van hout weer goed zijn", aldus een exposant. "Deze beurs kent geen gelijke in Europa. We zijn professionals tegengekomen uit de meest onverwachte branches waar nieuwe ideeën mee zijn uitgewisseld", zo zei een andere exposant. Vijf hallen vol zinnenprikkelende stands, aldus de organisatie: "Iedereen doet zijn best om de stand er goed uit te laten zien." De workshop "Wood and the economy: the costs of timber construction" trok veel bezoekers, waaronder (zowaar) architecten. Een architect zei: "Dit is het soort vakbeurzen waar wij naar op zoek zijn. We krijgen meteen antwoord op vragen die opdrachtgevers aan ons stellen en waar we het antwoord niet meteen op weten."

De volgende editie is op 30 en 31 mei en 1 juni 2018 in Nantes.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen