CBS: Meer verkocht door detailhandel

CBS: Meer verkocht door detailhandel | Parketblad

LEIDSCHENDAM- Detailhandelaren hebben weer meer verkocht; de verkopen namen met bijna 2,5 procent toe in het eerste kwartaal van 2015. Dit was het vierde kwartaal op rij waarin de detailhandel meer wisten te verkopen. Dit maakt CBS vandaag bekend in de Kwartaalmonitor detailhandel.

Ondanks hogere verkopen (volume) bleef de omzetgroei van de totale detailhandel beperkt met 0,6 procent. Dit kwam doordat de prijzen daalden ten opzichte van een jaar eerder. Bij de winkels in voedings- en genotmiddelen stegen omzet en verkopen met bijna 2 procent. De beperkte omzetgroei van de winkels in non-foodartikelen was geheel toe te schrijven aan hogere verkopen aangezien de prijzen in deze winkels daalden met gemiddeld bijna 2 procent.

Consumenten gaven meer uit in de detailhandel, vooral aan duurzame goederen en voeding. Bovendien was het consumentenvertrouwen voor het eerst in zevenenhalf jaar positief. Ook de winkeliers zijn optimistisch: het ondernemersvertrouwen bereikte de hoogste stand in zes jaar en de verwachtingen voor het tweede kwartaal zijn positief.  Verder steeg het aantal openstaande vacatures verder en daalde het aantal faillissementen in de detailhandel licht.

www.cbs.nl/
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen