CBW-MITEX lanceert stemwijzer

CBW-MITEX lanceert stemwijzer | Parketblad


ZEIST - Als eerste brancheorganisatie in Nederland heeft CBW-MITEX in samenwerking met MKB Nederland en VNO-NCW een eigen stemwijzer gemaakt. Met de verkiezingen op komst, zegt de brancheorganisatie ondernemers een objectief instrument te bieden om uit volle overtuiging op de juiste politieke partij te kunnen stemmen.

 

“In een klimaat met veel te weinig consumentenvertrouwen is voor alleen verkiezingsretoriek geen plaats. Het gaat erom dat beloftes na de verkiezingen worden omgezet in maatregelen die de retail weer op weg helpen”, lezen wij in het persbericht. CBW-MITEX zegt dit in samenwerking met haar lobbypartners scherp in de gaten te houden. “Alles moet eraan gedaan worden om de belangen van de detailhandel voor het voetlicht te krijgen en te houden. De online stemhulp is in de aanloop naar de verkiezingen een belangrijk hulpmiddel om ondernemersbelangen op de kaart te zetten.”

 

Alle verkiezingsprogramma’s

De online hulptool is te vinden op www.ondernemersstem.nl/cbwmitex en helpt retailers in beeld te krijgen welke politieke partijen oog hebben voor ondernemersbelangen. Alle verkiezingsprogramma’s zijn naast elkaar gelegd en geïnventariseerd op onderwerpen als herstel van het consumentenvertrouwen, bestrijden van criminaliteit en leegstand, en het maatschappelijke belang van een vitale detailhandel. Oog hebben voor de belangen daarvan was het belangrijkste selectiecriterium. De online hulptool vergemakkelijkt volgens de brancheorganisatie de keuze om te kunnen bepalen welke politieke partij op 12 september met de landelijke verkiezingen zijn voorkeurstem verdient.

 

Stemwijzer plus overzicht

CBW-MITEX heeft de stemwijzer gelanceerd in samenwerking met ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW. Via stellingen en uitspraken vergelijken retailers de verkiezingsprogramma’s en bepalen zo hun voorkeur. De stemwijzer is geplaatst op www.cbwmitex.nl/verkiezingen.

Om de verkiezingsthema’s van verschillende politieke partijen te kunnen vergelijken is ook een overzicht ontwikkeld. Per thema is in één oogopslag te zien hoe partijen denken en van plan zijn te handelen over deze onderwerpen via www.cbwmitex.nl/standpunten-politieke-partijen. Verder is het mogelijk ondernemersthema’s aan te klikken en te inventariseren welke beloftes de verschillende politieke partijen hun kiezers doen over deze onderwerpen.