CBW-MITEX pleit voor soepele interpretatie 6 procent regeling

CBW-MITEX pleit voor soepele interpretatie 6 procent regeling | Parketblad


ZEIST - Brancheorganisatie CBW-MITEX zegt zich bij de BTW-verlaging van 21 naar 6 procent voor verbouw- en renovatieprojecten aan bestaande woningen, sterk te zullen maken voor een soepele interpretatie van de criteriums. “Dit om onduidelijkheid over wat tot het lage tarief gerekend kan worden, te voorkomen”, aldus perswoordvoerder Paul te Grotenhuis.

 

Momenteel buigen ambtenaren zich over de reikwijdte van de BTW-verlaging van 21 procent naar 6 procent voor verbouw- en renovatieprojecten aan bestaande woning. De maatregel gaat op 1 maart 2013 in en duurt een jaar. Daarbij gelden dezelfde criteria als bij de vorige tijdelijke BTW-verlaging voor renovatie- en herstelwerkzaamheden van 19 naar 6 procent. Deze verliep op 1 oktober 2011. Op die dag liep de overgangsmaatregel af van het officieel al op 1 juli 2011 afgelopen verlaagde BTW-tarief. De op 31 augustus 2010 in Nederland ingestelde tijdelijke BTW-verlaging gold dankzij lobbywerk van CBW-MITEX sinds 1 oktober 2010 ook voor vaste vloeren, zoals vernageld parket. De maatregel had – net als nu - tot doel de malaise in de bouw te bestrijden.

 

Mentale boost

CBW-MITEX voorzitter Jan Meerman verwacht dat de woondetailhandel hiervan gaat profiteren. “Door het veel te lage consumentenvertrouwen van dit moment neemt bijna niemand de stap te investeren in zijn eigen woning en houden veel mensen hun spaargeld op de bank. Nu komt er niet alleen wat meer financiële ruimte maar krijgt de markt ook een mentale boost om de plannen voor de gewenste woningverbeteringen toch door te zetten.”