Ceco Floors, de kracht van duurzaam binnenshuis

16-08-2021
Ceco Floors, de kracht van duurzaam binnenshuis

Duurzaamheid is de laatste jaren erg in inkomst en een veel besproken onderwerp in elke branche. Ceco Floors is ervan overtuigd dat duurzaam wonen bijdraagt aan gezondheid, natuur en de portemonnee, want duurzaam wonen is slim wonen. Ceco Floors is importeur van natuurlijke vloeren op de Nederlandse markt en kent diverse duurzame vloeren in het assortiment.

Ceco Floors, de kracht van duurzaam binnenshuis

Ceco Floors kent diversiteit en voert unieke vloeren in haar collectie, zoals een designvloer gemaakt van kurk. Kurk is een heel nieuw leven ingeblazen en kent door zijn unieke celstructuren van kurkeikenschors de basis van diverse fascinerende toepassingen. Je kiest voor een waardevolle, hernieuwbare grondstof uit de natuur die gewonnen kan worden zonder dat er bomen gekapt hoeven te worden. De nerven worden direct weergegeven in de vloer. De digitaal bedrukte kurkvloer maakt indruk met zijn spectaculaire design en schoonheid van de beste houtsoorten. Of het nu gaat om antiek of modern, kopers zullen zeker hun favoriete vloer vinden die bij hun eigen stijl past.

Ceco Floors, de kracht van duurzaam binnenshuis

Kurk houdt warmte vast, is geschikt voor vloerverwarming, elastisch, voelt zacht aan en is bovenal trilling dempend. De restindruk is minder dan 0,15 mm en kent een geluidsdemping van 18 dB. Dit in combinatie met de hoge lichtechtheid zorgt voor een optimaal product met vijftien jaar garantie. De vloer is opgebouwd uit vier verschillende lagen en is zowel in diverse hout- als tegeldessins te verkrijgen, in 24 dessins.

Ceco Floors, de kracht van duurzaam binnenshuis

Opbouw: onderlaag 1,2 mm geperst kurk, de drager is een 6,8 mm HDF afgewerkt met een kurklaag met een hoge persing van 800 gr/m³ en daarna voorzien van een flexibele hotcoating, voorzien van een minerale keramiek waardoor een matte en stroeve vloer ontstaat.

 Mineralen designvloer

Een mineralen designvloer met een ongeëvenaard uiterlijk. De vloer is sterk, slijtvast en ongevoelig voor krimp en uitzetten (1000m² zonder toepassing van een dilatatie). Aan de hedendaagse veelzijdige eisen die aan een vloer worden gesteld, wordt in elk opzicht voldaan. De minerale cementopbouw geleidt warmte van vloerverwarming razendsnel naar de oppervlakte – sneller dan elk andere vloerbedekking. Een ware belevenis om blootvoets op de lopen.

De vloer is geschikt voor elke ruimte binnenshuis. Natte ruimtes zoals badkamers en serres zijn uitmuntend geschikt voor deze ruimte – de minerale designvloer is uitermate geschikt voor ruimtes met hoge temperatuurswisselingen, zoals bijvoorbeeld serres. De vloer met de moderne hout- en steendessins en de kleine vellingkant  aan de panelen geven elke ruimte een prachtige uitstraling. De Green sound drager zorgt voor een uitermate stille vloer, de geringe hoogte maakt dat de vloer zeer geschikt is voor renovaties. De vloer werkt niet en is door de hardheid niet gevoelig voor indrukken; dit vraagt wel wat meer tijd om te verwerken.

 Amaron-collecties

De natuurlijke uitstraling en de drager die net zo hard en duurzaam is als een rots zorgt voor een uitermate praktische en natuurlijke vloer. Het zijn expressieve ontwerpen die karakter geven aan het interieur. De vloeren van de Amaron-collectie hebben de hoogste gebruiksklasse en zijn opgebouwd in verschillende lagen waarvan de drager bestaat uit mineralen. De collectie kent tien dessins en is waterbestendig, geluiddempend en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast heeft de Amaron-collectie een vijftal visgraatdessins en vier schitterende steenachtige dessins.

Liberal-collectie

Mooi als hout, praktisch als keramische tegels, een vloer met minerale drager. Deze heldere Scandinavische collectie past perfect bij elk interieur. De collectie vergroot de ruimte optisch en geeft het effect van ruimtelijkheid. De vloer is gemaakt van een combinatie van mineralen en moderne polymeren waardoor er een uiterst duurzame en 100% waterdichte vloer is gecreëerd. De vloer is ideaal voor open ruimtes, een open keuken in combinatie met een woonkamer of hal zal een prachtige ruimte creëren. De Liberal is de dunnere broer van de Amaron: 4,5 mm dik i.p.v. 5,0 mm en vijftien i.p.v. twintig jaar garantie. Vierzijdige Micro facetranden en een 2 G clicksysteem.