Coalitie voor meer concurrerende bio-economie

29-03-2023
Coalitie voor meer concurrerende bio-economie

Een nieuwe groep van 14 EU-brancheorganisaties maakt zich sterk voor een meer concurrerende bio-economie in de Europese Unie

Coalitie voor meer concurrerende bio-economie

Aanbieders van hoogwaardige houtproducten, op vezels gebaseerde, papier- en kartonproducten en -verpakkingen, en oplossingen voor hernieuwbare energie, ondersteund door de bossen in de EU eigenaren en managers, hebben een sectoroverschrijdende coalitie gelanceerd. Het doel van de coalitie is om de beleidsmakers van de EU vóór 2030 een ambitieuze gemeenschappelijke visie voor te leggen en, verder gaand, een visie die leidt tot een overgang naar een circulaire bio-economie.

Samen vertegenwoordigen de leden 3% van het bbp van de EU, 520 miljard euro omzet en 20% van de productiebedrijven.

Concurrentievermogen bio-economie stimuleren

De ambitie van de coalitie vereist het consolideren van het mondiale leiderschap van de EU als leverancier van duurzame en concurrerende alternatieve oplossingen voor vandaag en innovatieve kansen voor morgen.

Om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, moet de EU met de coalitie samenwerken om de invoering van bioproducten te versnellen en investeringen in groene technologieën voor productieprocessen aan te moedigen en toeleveringsketens, en een verschuiving naar duurzame consumptie ondersteunen en tegelijkertijd beleid invoeren om het concurrentievermogen van duurzame bio-economie te stimuleren.