Cotap lanceert nieuw vloerenmerk voor de projectmarkt

Producten 10-07-2023
Cotap lanceert nieuw vloerenmerk voor de projectmarkt

Nederlandse vloerengroothandel Cotap breidt haar merkenportfolio uit met een nieuw vloerenmerk voor de zakelijke markt: straq. Deze collectie richt zich geheel op de zakelijke markt, verdeeld over zes segmenten.

Cotap lanceert nieuw vloerenmerk voor de projectmarkt

Cotap is met haar merken Ambiant en Floorlife al jaren een innovatieve en betrouwbare full-service vloerengroothandel die, via gespecialiseerde dealers, de consumentenmarkt bedient. Ook bedrijven en projectinrichters werken al jaren lang met de kwalitatieve vloeren van Cotap. Om beter in te spelen op de eisen van de groeiende projectmarkt introduceert Cotap het merk straq.

Volgens Klaas Bakker, algemeen directeur van Cotap, is de introductie van straq een logische vervolgstap in de professionalisering van de projectdivisie: “Bij Cotap doen we graag waar we goed in zijn. En dat is naast het leveren van inspirerende en kwalitatieve vloeren voor de consumentenmarkt, ook het aanbieden van unieke en kwalitatieve vloeren voor kantoren, retail, horecagelegenheden, onderwijsinstellingen, woonprojecten en de gezondheidszorg. Onze vloeren maken indruk in alle segmenten. Om beter aan te sluiten bij de groeiende vraag in de projectmarkt, werd het tijd voor een eigen merk. Hiermee kunnen we ons beter focussen op vloeren die de projectmarkt nodig heeft en verder bouwen aan een sterke relatie met onze dealers in deze markt. We zullen onze dealers maximaal ondersteunen met POS-materiaal voor de vloeren collectie van straq. We zijn enorm enthousiast en hebben zin in de vervolgstappen die we met straq en onze vaste partners kunnen maken!”

De straq-collectie

De collectie bestaat uit een compacte selectie pvc, vinyl, entreematten en vloertoebehoren. Hiervoor heeft Cotap haar best bewezen decoren geselecteerd voor de zakelijke markt. De compacte collectie voldoet aan de kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidseisen van elke sector. De collectie wordt op den duur uitgebreid met nieuwe collecties, zoals de nieuwe duurzame EVC-collectie. straq is tevens opgenomen in Cotaps Vloerretour-recycleprogramma waarbij het snijafval van de vloeren kosteloos wordt opgehaald en gerecycled tot nieuwe industriële vloeren.

Cotap: een sterk Nederlands netwerk

Vanuit Cotaps kantoren en distributiecentra worden de vloeren ontwikkeld en gedistribueerd. Met een focus op Nederland en een eigen logistiek netwerk, richt Cotap zich op een sterke en betrouwbare relatie met haar dealers. Tijdens Cotaps inhouse event, de InCotap dealerdagen, is straq enthousiast onthaald door de projectinrichters. In de komende maanden wordt straq verder uitgerold in de winkels en via de website www.straqvloeren.nl. De website biedt naast informatie voor dealers ook de mogelijkheid om vloerstalen te downloaden en in te laden in 3D-programma’s zoals SketchUp.