Cube it Simple genomineerd voor Greener Packaging Awards

18-11-2015
Cube it Simple genomineerd voor Greener Packaging Awards

Cube it Simple genomineerd voor Greener Packaging Awards

HAAKSBERGEN- De duurzame verpakking, Cube it Simple, die Unipro op de markt lanceerde gaat niet onopgemerkt voorbij, aldus Unipro. De verpakking voor lijm, anti-slip en voorstrijk is genomineerd voor de Greener Packaging Awards en dit in drie van de vier categorieën. De Greener Packaging Awards worden op 26 november uitgereikt door VAL-I-PAC en Fost Plus in Brussel en belonen ondernemingen die de milieu-impact van hun verpakkingen beperken. Met Cube it Simple biedt Unipro een duurzaam alternatief voor traditionele kunststof emmers en cans, zo stelt men in Haaksbergen. De verpakking bestaat uit gerecycled karton en een kunststof inliner en levert op verschillende punten een positieve bijdrage aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van het product.

Zo is er voor de productie van de verpakking aanzienlijk minder primaire energie nodig. Er is véél minder afval: vermindering van 89% t.o.v. emmers. En er blijven minder (73%!) lijmresten in de verpakking. Tot slot komt zowel bij de productie van de verpakking als bij de productie van de inhoud van de verpakking, aanzienlijk minder CO2 vrij. Bovendien kunnen de vierkante dozen efficiënt op een pallet worden geplaatst, waardoor er minder ruimte nodig is voor transport en opslag.

De Greener Packaging Awards belonen bedrijven die bij het ontwerp de ecologische voetafdruk van hun verpakkingen willen verkleinen. De jury hanteert bepaalde selectiecriteria om de projecten te evalueren en groepeert deze in vier categorieën. Unipro is met de Cube it Simple genomineerd in drie van deze vier categorieën:

-  Herkomst van de materialen / sourcing: de kartonnen doos is van gerecycled FSC karton (het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het karton afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen) en de inliner van gerecycled kunststof.

-  End-of-life (recycleerbaar): de kartonnen doos kan opnieuw gerecycleerd worden.

-  Vermindering van de verspilling van het product: het uitgieten van de primer gaat makkelijker (minder gutsen dus minder verspilling), bij lijm kan de inliner eenvoudig leeg geschraapt worden en zijn er 73% minder lijmresten dan in emmer.