Cube it Simple wint Greener Packaging Awards

Cube it Simple wint Greener Packaging Awards | Parketblad
Cube it Simple wint Greener Packaging Awards | Parketblad

HAAKSBERGEN- De duurzame verpakking, Cube it Simple van Unipro is de grote winner in de categorie ‘bedrijfsmatige verpakking’ van de derde editie van de Greener Packaging Awards.

De Greener Packaging Awards werden op 26 november in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering in Brussel uitgereikt door VAL-I-PAC en Fost Plus en belonen ondernemingen die de milieu-impact van hun verpakkingen beperken. Met Cube it Simple biedt Unipro een duurzaam alternatief voor traditionele kunststof emmers en cans waarin lijmen en primers vaak worden verpakt. De verpakking bestaat uit gerecycled karton en een kunststof inliner en levert op verschillende punten een positieve bijdrage aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van het product.

Zo is er voor de productie van de verpakking aanzienlijk minder primaire energie nodig. Er is véél minder afval: vermindering van 89% ten opzichte van emmers. En er blijven minder (73%!) lijmresten in de verpakking. Tot slot komt zowel bij de productie van de verpakking als bij de productie van de inhoud van de verpakking, aanzienlijk minder CO2 vrij. Bovendien kunnen de vierkante dozen efficiënt op een pallet worden geplaatst, waardoor er minder ruimte nodig is voor transport en opslag.

Fost Plus en VAL-I-PAC, de twee organisaties die er in België voor instaan dat bedrijven hun verpakkingsafval zo nuttig mogelijk toepassen, reikten dit jaar voor de derde keer de Greener Packaging Awards uit. Daarmee belonen ze bedrijven die met innovatieve maatregelen bij het ontwerp de ecologische voetafdruk van hun verpakkingen willen verkleinen. De jury hanteerde bepaalde selectiecriteria om de projecten te evalueren en koos Unipro met de Cube it Simple als grote winnaar in de categorie ‘bedrijfsmatige verpakking’.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen