Data HMC afstudeer exposities

03-04-2017
Data HMC afstudeer exposities

Data HMC afstudeer exposities


RIJSWIJK - De twee vestigingen van het Hout en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam hebben de data voor hun jaarlijkse afstudeer exposities bekend gemaakt. Mocht u in de buurt zijn van Amsterdam Sloterdijk of Rotterdam-Noord, zeker even langs gaan!

Want wat de leerlingen maken van hout, of het nu meubelen, sloepen, badkuipen of tuinschuurtjes zijn, is hoe dan ook de moeite waard om te bekijken. Het enthousiasme waarmee de leerlingen over hun project, de opleiding en de materialen praten is zeer aanstekelijk. Wat mij ieder jaar opvalt (ik ben een trouwe bezoeker in Sloterdijk, maar ik beloof dit jaar ook naar de Melanchtonweg in Rotterdam te gaan, schitterend gebouw, overigens) is de uitstekende band tussen de leerlingen, docenten en oud-leerlingen, die altijd graag langskomen om te zien wat de volgende generatie heeft gemaakt van de koning der natuurmaterialen: hout.

Bovendien, zoals een docent mij onlangs vertelde: dit is eigenlijk geen klassieke school met meester en leerling, het is meer een werkplaats waar samen de mooiste dingen worden gemaakt en iedereen elkaar helpt. Echt een inspirerende plek voor de liefhebber van hout, zowel in de hoofdstad als in de Maasstad.

Maar goed, ter zake: 4 en 5 juli in Rotterdam, 11 en 12 juli in Amsterdam. Via de website www.hmcollege.nl vindt u de exacte tijden, de adressen en het lezingen programma van deze dagen. Op de foto het mooie pand in Rotterdam.