De Betuwe presenteert nieuwste collecties

De Betuwe presenteert nieuwste collecties | Parketblad


OSS – Vloergroothandel De Betuwe presenteerde 21 december op een Kerstshow in zijn showroom te Oss zijn nieuwste collecties. Onder andere van Kaindl, waarvan De Betuwe sinds 1 januari dertig laminaatvloeren aanbiedt. Deze zijn verdeeld in vier collecties, die de groothandel samen met de Oostenrijkse fabrikant speciaal voor Nederland heeft gemaakt.

 

Kaindl Wenen biedt twaalf decors op 8 mm dikke planken van 24,4 x 138 cm. De delen van Tirol zijn ook 8 mm dik en 138 cm lang maar met een breedte van 19,3 cm iets smaller. Deze collectie biedt twee decors. Beide collecties hebben een tweezijdige velling. Salzburg is volgens manager Gerald Zwiers echt bijzonder: “Deze biedt dertien decors op tien millimeter dikte en heeft de nieuwste synchroonstructuren met een v-groef rondom. Hierbij voel je echt de knoesten en overdwarse zaagsnedes, vooral bij die dubbele synchroonstructuren.” De delen meten 15,9 x 138 cm en werken met het Kaind Fold-Down-kliksysteem (de andere drie collecties hebben het Loc-systeem van Kaindl). Voor wie geen vellingen wil, biedt Graz drie decors op 8 mm dikte en 19,3 x 138 cm. In Parketblad 12-2012, blz. 31 kun je meer lezen over Kaindl.

 

Haro en Gerflor

Behalve met nieuwkomer Kaindl pakte De Betuwe ook uit met nieuwe laminaatvloeren van Haro. Zo zijn er acht Gran Via 4V-landhuisdelen bij gekomen, van heel licht tot diepzwart. Hierdoor biedt deze collectie 8 mm dik laminaat nu in totaal zestien decors op 24,3 x 220 cm. Tijdens de Kerstshow toonde de groothandel (www.debetuwevloeren.nl) ook nieuwe pvc-stroken van Gerflor.

Topsilence geeft volgens deze Franse fabrikant een zeer goede isolatie van zowel ruimte- als contactgeluid. “Dit bereiken wij dankzij onze unieke backing van glasvezel, die voor 95 procent is gemaakt van gerecycled materiaal”, vertelt key account manager Gerard Veldman. Topsilence bestaat uit een 7,5 mm dikke HDF-drager met kliksysteem met daarop de 1 mm dikke tussenlaag van glasvezel. Hierop zit een toplaag van 0,65 mm pvc, die is afgewerkt met een slijtlaag van 0,35 mm polyurethaan. Veldman: “Omdat de drager van HDF is, moet je op de dekvloer wel altijd een vochtscherm aanbrengen.” Topsilence biedt met Mineral twee tegeldecors zonder velling (119,8 x 27,2 cm) en met Wood Largo en Legend acht houtdecors met vierzijdige v-groef (19 x 129 cm). Alle delen zijn 9,5 mm dik.

 

‘Vinylmarkt trekt steeds meer aan’

Op de foto geeft Ronald van Schouwen uitleg aan parketteur Pierre Vorstenbosch en zijn vrouw. Behalve dat hij de nieuwe kleuren van Haro Gran Via 4V-laminaat er goed uit vindt zien, is Pierre onder de indruk van Kaindl Salzburg. “Dat laminaat heeft een bijzonder mooie structuur, je kunt die knoesten echt voelen!” Pierre zit al dertig jaar in het vak en opent in februari een winkel aan de Buitenweg 7 te Best. “Daar heb ik 120 vierkante meter showroomoppervlak, dat wij optimaal willen benutten. Van huis uit ben ik tapisspecialist, maar daar red je het tegenwoordig niet mee. Naast multiplanken en laminaat ben ik daarom ook geïnteresseerd in die vinylvloeren van Gerflor. Want die markt trekt steeds meer aan. Zo kan ik mensen die geen parket in bijvoorbeeld hun keuken willen, toch een vloer verkopen.”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen