De Betuwe stopt met Balterio

08-11-2012
De Betuwe stopt met Balterio

De Betuwe stopt met Balterio


OSS – Vloergroothandel De Betuwe laat in een persbericht weten per 31 december 2012 te stoppen met de distributie van Balterio. “Wij hebben Balterio vanaf onze start in 2006 gevoerd”, aldus Gerald Zwiers. Op de vraag waarom de groothandel (www.debetuwevloeren.nl) stopt met Balterio, wil de manager niet reageren, maar hij benadrukt dat De Betuwe gewoon doorgaat met de laminaatcollecties van Haro, Kronotex en Vitality Deluxe. “Ook zijn wij momenteel in vergaande onderhandelingen met twee vooraanstaande partijen om de vrijgekomen positie in te vullen. Medio november verwachten wij bekend te kunnen maken wie Balterio zal vervangen. Wij zullen onze uiterste best doen de nieuwe collecties medio januari te presenteren.”

 

Drie verdelers over

Als wij Franky Terrijn van Balterio Laminate Flooring vragen wat hij van het beëindigen van de distributierelatie met De Betuwe vindt, antwoordt de marketing director: “In het kader van de selectieve distributiepolitiek van het merk Balterio in Nederland, opgestart in februari 2012, heeft Spanolux divisie Balterio in een open en goed onderling overleg besloten de producten van het merk Balterio niet meer te verdelen via Vloergroothandel De Betuwe. De stopzetting heeft niets te maken met de jarenlange samenwerking tussen Spanolux, divisie Balterio en De Betuwe. Deze groothandel blijft een handelspartner van Spanolux divisie Balterio voor de verdeling van onze Vitality-laminaatvloeren.” De producten van het merk Balterio (www.balterio.com) worden voortaan in Nederland nog verkocht via Forinn, Lethem Vergeer en Van Hardeveld Vloeren.

In Parketblad van 14 december kunt u lezen met welk laminaatmerk De Betuwe 2013 in gaat. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan onder Abonneren & Lezersservice.